Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rīdzinieki ir aktīvākie ziņotāji par nelegālajām izgāztuvēm

Lielās talkas Par tīru un zaļu valsti. Dāvana Latvijai 90.gadadienā koordinatori visā Latvijā jau apzinājuši vairāk nekā 20 nelegālās izgāztuves un šīs vietas ir reģistrētas Lielās Talkas darbu sarakstā, liecina Talkas organizatoru apkopotā informācija. Visas pieteiktās vietas tiek reģistrētas www.talkas.lv un tiks sakoptas šā gada 13.septembrī.

Līdz šim aktīvākie bijuši rīdzinieki, kas pieteikuši astoņas izgāztuves, kuras pilsētnieki vēlās sakopt līdz Latvijas 90.gadadienai. Aktīvi bijuši arī iedzīvotāji no Daudzeses pagasta Alūksnes rajonā, Laidu pagasta Kuldīgas rajonā un Tīnūžos Ogres rajonā.

Talka ir iecerēta kā dāvana Latvijai 90.jubileju ar mērķi apvienot brīvprātīgos un domubiedrus no visiem Latvijas pagastiem un pilsētām, lai sakoptu valsti svētkiem. Talka notiks vienlaicīgi visā Latvijā un to uz vietām palīdzēs organizēt Latvijas Pašvaldību savienības nozīmēti koordinatori. Talka notiks sestdienā, lai nodrošinātu iespēju tajā piedalīties pēc iespējas lielākam skaitam Latvijas iedzīvotāju. Plānots, ka Lielajā talkā varētu piedalīties ap 40 000 Latvijas iedzīvotāju.

Talkas organizēšanai apvienojusies domubiedru grupa – idejas autores Anna Žīgure un Ilze Aizsilniece, talku organizatore no projekta ''Pēdas'' Vita Jaunzeme, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji, vairāki uzņēmumi – Latvijas Valsts meži, Latvijas Valsts ceļi un Latvijas Zaļais punkts, sabiedriskā sektora aktīvisti Uģis Prauliņš, Rafi Haradžanjans un Gunārs Janaitis, vairāki valsts pārvaldes darbinieki un citi. Talkas patrons ir Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Lielā Talka Par tīru un zaļu valsti. Dāvana Latvijai 90.gadadienā iekļauta Latvijas valsts 90. jubilejas pasākumu sarakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas