Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Rīdzinieki izvēlas

Šodien visā Latvijā notiek pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanas. Rīgā balsstiesības ir gandrīz 415 tūkstošiem vēlētāju. Rīdziniekiem jāizdara izvēle starp 16 partiju sarakstiem. Uz 60 domnieku vietām pašvaldībā pieteikti 778 kandidāti. Tas nozīmē, ka uz vienu deputāta krēslu pretendē 13 cilvēku.

Pirmajā vēlēšanu stundā Diena apmeklēja vairākus vēlēšanu iecirkņus. Jautājām balsotājiem: Ko sagaidāt no šīm vēlēšanām?

Nils, nekustamo īpašumu apsaimniekotājs:

Es ceru, ka Šlesers nekļūs par Rīgas mēru. Man viņa buldozeriskā mentalitāte un uzskati nepatīk. Es personīgi esmu cietis no viņa korupcijas, Latvijas dzelzceļa korupcijas. Mēs visi ciešam no tā, ka airBaltic ir principā vienīgā lidsabiedrības, ar kuru var izlidot no šīs valsts. Rīgas lidosta ir pazaudējusi jebkādu konkurenci starp piedāvātajiem reisiem, un airBaltic vairs nav nekāda lētā firma. Man nebija viegli pieņemt lēmumu, par ko balsot, īpaši pēc vakardienas Dombura raidījuma. Starp tām partijām, kas man patika, tā uzstāšanās nebija diez cik laba. Par korupciju gandrīz neviens nerunāja, tikai par ietekmi. Izvēlējos tos, kuri cerams būs vismazāk korumpēti. Vienkārši ir jau izzagta valsts un nekas daudz daudz nav palicis.

Arvīds, strādnieks:

Neko īpašu. Principā balsoju pienākuma pēc un varbūt tāpēc, lai tiktu ievēlēti tie cilvēki, kurus vēlos. Varbūt kaut kas mainīsies. Izvēlēties nebija viegli. Varbūt zaļie, kaut ko izdarīs. Balsoju vairāk par konkrētu cilvēku, kurš nav tik sasmērējies.

Andželika, operatore:

Nezinu, ko gaidīt. Kas būs, tas būs. Izlemt, par ko balsot, nebija grūti. Dažus kandidātus es zināju iepriekš, jau pirms tam biju par viņiem balsojusi. Tāpēc arī vēlēju par to partiju, kurā viņi darbojas. Katrā ziņā uzticība viņiem ir lielāka nekā tiem, kas jau ir pie varas.

Kārlis, pensionārs:

Kaut kādas izmaiņas noteikti būs. Jāmainās ir labklājībai, nodokļu sistēmā droši vien kaut kas mainīsies un arī darba ziņā. Gribētu, lai cilvēkiem būtu vairāk darba, varētu strādāt, tas ir pats galvenais. Ja cilvēkam ir darbs, tad ir maizīte. Izvēlēties partiju bija ļoti viegli. Skatījos ko viņi izdarījuši Latvijas labā. Pēc tādiem kritērijiem vadījos.

Baiba, strādā:

Tā uzreiz nemaz nevaru atbildēt. Es partiju izvēlējos jau pirms devos uz iecirkni. Iepazinos ar partijas programmu un tā, kura interesēja, par to arī nobalsoju. Skatījos arī reitingus. Tur rādījās pusi un pusi, tāpēc es ceru, ka mana partija tiks domē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas