Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rīdzinieki par iemīļotākajiem svētkiem atzīst pilsētas svētkus, Staro, Rīga, Līgo un 18. novembri

Par saviem iecienītākajiem svētkiem 22% rīdzinieku atzīst Pilsētas svētkus augustā, tikpat iemīļots ir festivāls Staro, Rīga, un tikai nedaudz mazāk – Līgo svētki krastmalā (20%) un 18. novembra svinības un salūts (20%), liecina Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktās aptaujas dati.

Ja salīdzina dažāda vecuma respondentu sniegtās atbildes, vērojams, ka jaunieši vecumā no 18 līdz 24 gadiem visbiežāk minēja pilsētas svētkus un 18. novembra svinības un salūtu. Savukārt gados vecāki iedzīvotāji – 55 gadi un vairāk – biežāk norādīja, ka viņi ir visvairāk iecienījuši Līgo svētkus.

Savukārt atbildes atkarībā no sarunas valodas liecina, ka Rīgas iedzīvotāji, kuri ģimenē galvenokārt sarunājas latviešu valodā, visbiežāk par saviem iecienītākajiem svētkiem uzskata 18. novembra svinības un gaismas festivālu Staro, Rīga, bet tie, kuri ģimenē sarunājas krievu valodā, biežāk nekā caurmērā norādīja, ka viņi visvairāk ir iecienījuši Līgo svētkus krastmalā. Kādus citus svētkus nosauca 4% – respondenti minēja Jaunā gada svinības, Dziesmu svētkus, Ziemassvētkus, Lāčplēša dienu un Lieldienas. Atbildi "grūti izvēlēties" snieguši 12% aptaujāto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas