Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Rīgā apspriedīs Eiropas piekrastes pārvaldību

27. un 28. oktobrī Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā norisināsies projekta OURCOAST starptautiskā konference Integrēta piekrastes pārvaldība Eiropā: ceļš uz nākotni, kuras laikā tiks apskatīti tādi jautājumi, kā klimata pārmaiņu ietekmes samazināšana un ekonomiskās izaugsmes un resursu ilgtspējīgas izmantošanas nodrošināšana. Šajā konferencē pulcēsies augsta līmeņa lēmumu pieņēmēji, plānotāji, pārvaldības iestāžu un zinātnes pārstāvji, lai apspriestu virzību uz piekrastes integrētas pārvaldības nākotni Eiropā.

Konferences laikā vairāk nekā 200 dalībnieki, tostarp 20 referenti no 14 dalībvalstīm, dalīsies pieredzē un diskutēs par piekrastes pārvaldības labās prakses apmaiņu un tās attīstību integrētā piekrastes zonas pārvaldībā (IPZP), lai novērtētu tās daudzās un dažādās ar piekrasti saistītās aktivitātes un iniciatīvas, kas vērstas uz piekrastes teritoriju riska adaptāciju, resursu ilgtspējīgu izmantošanu un ekonomisko izaugsmi.

Ieinteresēto pušu konference tiek organizēta Eiropas Komisijas (EK) Vides ģenerāldirektorāta pasūtītā projekta OURCOAST iniciatīvas ietvaros. Šī iniciatīva tika uzsākta kā atbilde uz nepieciešamību pēc labākās prakses apmaiņas un kopēja ilgtermiņa informācijas mehānisma izveides. Projektā apkopoti turpat 350 piekrastes pārvaldības prakses piemēri, lai palīdzētu veidot nākotnes politiku piekrastes ilgtspējīgai saglabāšanai, kas ir mūsu visu interesēs.

"Pēdējo 20 gadu laikā Eiropas piekrastes ilgtspējīgā attīstībā paveikts ļoti daudz. Bez šaubām, ir uzkrāti dažādi piekrastes pārvaldības labās prakses piemēri un gūta pieredze, ar kuru tagad varam savstarpēji apmainīties un mācīties, jo arī izaicinājumu vēl ir ļoti daudz. OURCOAST jaunā iniciatīva un šī konference ir būtisks veids, kā veicināt piekrastes pārvaldības pieredzes pieejamību, kā arī pulcēt kopā dažādu pārvaldības līmeņu, sektoru un interešu grupu pārstāvjus, sākot ar vietējām, reģionālajām un nacionālajām varas iestādēm un beidzot ar Eiropas Komisijas Vides, Reģionālās politikas un Jūras lietu direktorātiem. Mēs esam gandarīti, ka par šīs Eiropas Komisijas konferences norises vietu ir izvēlēta Rīga un Latvijas Universitāte, un, ka varēsim kopīgi, kā visas piekrastes mērķgrupas, apspriest un vienoties par jauniem uzdevumiem un iespējām Eiropas piekrastes pārvaldības nākotnes veidošanā," skaidroja Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes Vides pārvaldības katedras profesors Raimonds Ernšteins.

Šīs konferences rezultātā plānots pieņemt dokumentu, lai vienotos par rīcību labākai Eiropas piekrastes pārvaldībai nākamajā desmitgadē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas