Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rīgā autovadītājs desmit minūtes dzenas pakaļ zagļiem

Rīgā trešdienas vakarā kāds autovadītājs asa sižeta filmas cienīgā stilā pēc desmit minūšu ilgas pakaļdzīšanās aizturējis zagli.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis pastāstīja, ka ap plkst.21 Volkswagen Touareg automašīnas vadītājs piebraucis pie darbavietas Dammes ielā un pamanījis, ka stāvvietā grozās divi aizdomīga paskata vīrieši. Ņemot vērā, ka autovadītājam bijis jānokļūst darbavietā tikai uz pāris minūtēm, viņš neko tālāk nav pasācis.

Tomēr, jau esot darbavietā, vīrietis izdzirdējis stiklu dauzīšanu un, izskrienot ārā, pamanījis, ka viņa automašīnai izsists stikls, bet abi vīrieši paķēruši viņa somiņu, kurā bija maks un dokumenti, un bēg prom.

Vīrietis bēgļiem meties pakaļ. Tie izšķīrušies, līdz ar to vīrietim vajadzējis izvēlēties vajāt tikai vienu no bēgļiem. To izdevās panākt un aizturēt, bet, ņemot vērā, ka somiņa pie bēgļa nebija, vīrietis izsaucis policiju un piezvanījis savam draugam, tikmēr aizturēto īpaši nepieskatot, kādēļ tam izdevies aizmukt.

Vēlāk ieradās policija un viņa sazvanītais draugs. Likumsargiem noraksturojis otru aizbēgušo zagli, vīrietis ar savu draugu devies pārbaudīt apkārtni, cerot, ka zaglis nekur tālu nebūs aizgājis. Vīrieša cerības attaisnojās - viņš otru zagli pamanījis, taču tas izrādījis veikls un ielēcis taksometrā, kas aizbraucis. Vēlāk noskaidrojās, ka taksists nav zinājis, ka ved zagli.

Apzagtais vīrietis arī šajā brīdī nav apjucis un ar automašīnu dzinies pakaļ taksometram, kuram izdevies aizšķērsot ceļu. Piesteidzies pie taksometra, vīrietis centies zagli izvilkt ārā, taču tas pret viņu pavērsis ierocim līdzīgu priekšmetu. Brīdī, kad vīrietis brīdinājis savu draugu par ieroci, zaglis no tā izšāvis. Saprotot, ka šauts no gāzes ieroča, apzagtais autovadītājs zagli tomēr izvilcis no taksometra. Tad arī piesteigusies policija, un zaglis aizvests uz iecirkni.

Aizturētais ir dzimis 1980.gadā un jau agrāk tiesāts par zādzībām no automašīnām, pēdējo reizi no cietuma iznācis 1.aprīlī un policijai zināms kā narkomāns.

Zagļa biedru, kurš jau bija pabijis apzagtā autovadītāja rokās un kuram izdevās aizbēgt, policijai pagaidām nav izdevies aizturēt.

Visa pakaļdzīšanās zagļiem kopš zādzības brīža ilgusi desmit minūtes. Vīrietim gan izdevies pie aizturētā zagļa atrast maku ar norēķinu kartēm, somiņas pie viņa nebija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas