Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Rīgā cilvēkiem ar invaliditāti palīdzēs integrēties darba tirgū

No šā gada jūnija cilvēkiem ar invaliditāti pašvaldība piedāvā jaunu pakalpojumu nodarbinātības veicināšanai. Mērķis ir palīdzēt šai iedzīvotāju grupai integrēties darba tirgū, mazināt sociālās izolētības risku, kā arī veicināt iekļaušanos sabiedrībā, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Atbalstu nodarbinātības problēmu risināšanā  šogad varēs saņemt 80 cilvēki ar redzes, dzirdes un runas traucējumiem, kā arī ar iekšējo saslimšanu izraisītu invaliditāti. Tiem cilvēkiem, kuriem ir grūtības saviem spēkiem atrast piemērotu darbu, pakalpojumu sniegs nodibinājums Invalīdu un viņu draugu apvienība Apeirons, kurš ir atvēris nodarbinātības atbalsta centru ar devīzi "Mēs palīdzēsim atrast piemērotu darbu un uzlabot savu labklājību un dzīves kvalitāti!" Pakalpojums domāts Rīgā dzīvojošajiem invalīdiem.

Lai saņemtu pakalpojumu, cilvēkam vispirms jāvēršas dzīves vietas Sociālā dienesta teritoriālajā centrā un jāuzraksta iesniegums par nodarbinātības atbalsta pakalpojuma saņemšanu. Sociālais darbinieks, sadarbībā ar klientu izveidos sociālās rehabilitācijas plānu un izsniegs norīkojumu pakalpojuma saņemšanai. Saņemot šo pakalpojumu,  netiek izvērtēti klienta ienākumi un materiālais stāvoklis.

Organizācija Apeirons izvērtēs individuāli katra klienta sociālo situāciju un izstrādās atbilstošu atbalsta programmu, sniegs nepieciešamo informāciju, konsultācijas un rekomendācijas, sazināsies ar potenciālajiem darba devējiem, palīdzēs atrast piemērotu darba piedāvājumu, uzrakstīt CV un sagatavoties darba intervijām, organizēs darba prakses un ekskursijas uzņēmumos, kā arī sniegs atbalstu pēc darba uzsākšanas.

Atbalsta programma cilvēkiem ar invaliditāti tiek realizēta no 2012. gada 1. jūnija līdz 2012. gada 14. decembrim.

Lai uzzinātu vairāk par sociālajiem pakalpojumiem un sociālo palīdzību, jāzvana pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas