Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Rīgā jāveic uzlabojumi vairāk nekā 107 gājēju pārejām

Rīgā ir vairāk nekā 107 neregulējamas gājēju pārejas, kurām nepieciešams veikt uzlabojumus, trešdien, apskatot vienu no rekonstruētajām neregulējamajām gājēju pārejām Višķu ielā, atzina Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks.

Šovasar Rīgas domes Satiksmes departaments veicis vairāk nekā 20 neregulējamo gājēju pāreju pārbūvi un uzlabošanu. Višķu ielā pie 15.trolejbusa galapunkta neregulējamā gājēju pāreja tika pilnībā pārvietota un uzlabota. Minētajā vietā rekonstrukcijas rezultātā nolīdzinātas apmales, lai arī cilvēki ar kustību traucējumiem, māmiņas ar bērnu ratiem ērti varētu šķērsot ielu. Tāpat uzstādīts speciāls apgaismojums, veikta ceļa zīmju demontāža un uzstādītas jaunas ceļa zīmes un gājēju barjeras, kā arī uzlabota gājēju pārejas pārredzamība.

Statistikas dati liecina, ka Višķu ielā pēdējo gadu laikā uz neregulējamās gājēju pārejas notikuši 103 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 26 cilvēki. Līdz ar gājēju pārejas rekonstrukcijas darbiem, Satiksmes departamenta speciālisti uzskata, ka gājēju drošība uzlabosies un ceļu satiksmes negadījumi tiks novērsti.

Neregulējamās gājēju pārejas šovasar rekonstruētas arī Valdeķu ielā, Tallinas ielā, Bauskas ielā, Pērnavas ielā, Valmieras ielā, Duntes ielā, Ieriķu ielā, Jāņa Asara ielā, Slokas ielā, Krišjāņa Valdemāra ielā, Tēriņu ielā, Krustpils ielā, Dombrovska ielā, Malienas ielā, Plēksnes ielā, kā arī Jūrmalas gatvē un uz Daugavgrīvas šosejas pie pieturas „Kokapstrādes kombināts”.

Lai uzlabotu satiksmes drošību, Satiksmes departaments uzsācis būtiskus luksoforu objektu rekonstrukcijas darbus. Šonedēļ remontdarbi uzsākti Krišjāņa Barona ielā pie Elizabetes ielas un Tallinas ielas. Remontdarbu laikā nomainīs vecās kvēlspuldzes, uzstādot labākas redzamības un energoefektīvus luksoforus. Rekonstrukcijas laikā nomainīs arī vecos kabeļus un sarūsējušās luksoforu statnes.

Kopumā remontdarbi tiks veikti astoņos pilsētas ielu krustojumos: Lielvārdes un Biķernieku ielu krustojumā; Lielvārdes un Ieriķu ielu krustojumā; Bauskas un Neretas ielu krustojumā; Bauskas un Viesītes ielu krustojumā; Pildas un Piedrujas ielu krustojumā; Krišjāņa Barona un Elizabetes ielu krustojumā; Krišjāņa Barona un Tallinas ielu krustojumā un Kārļa Ulmaņa gatves un Liepājas ielas krustojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas