Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rīgā kafejnīcā tirgo pelmeņus un kotletes, kas bija ēdami līdz pērnā gada decembrim

Pašvaldības policija reidā Rīgas kafejnīcā veikalā atklājusi vairāk nekā pusgadu vecu pārtiku. Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāve Ilze Meistere Diena.lv norādīja, ka vecas pārtikas tirgošana tiek konstatēta samērā regulāri, bet gadījumi, kad derīguma termiņš pārsniegts gandrīz par veselu gadu esot ļoti reti.

Veikalā kafejnīcā Daugavgrīvas ielā policija konstatēja arī pārkāpumu – pulksten 22.57, kad alkohola tirdzniecība ir aizliegta, pircējam tika pārdots alkohols līdzi nešanai, informē Rīgas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane.Tirdzniecības vietā sākot pārbaudi, veikala pārdevēja nav varējusi uzrādīt rakstveida noslēgtu darba līgumu ar darba devēju un personīgo medicīnas grāmatiņu. Veikalā kafejnīcā realizācijai tika piedāvātas pārtikas preces, kam beidzies to derīguma termiņš. Veikala plauktos ar klāt pieliktām cenu zīmēm atradās pelmeņu iepakojumi, zivs gabaliņi, picu un kotlešu masas iepakojumi ar derīguma termiņu līdz 2009.gada decembrim, kā arī citas preces, kam termiņš beidzies pirms vairākiem mēnešiem.No pārdevējas pieņemts rakstveida paskaidrojums, par veikalā konstatētajiem pārkāpumiem sastādīts apskates protokols, kā arī ar mantu un dokumentu izņemšanas protokolu no veikala izņemtas preces, kurām beidzies realizācijas termiņš.PVD šo lietu sāks izmeklēt tiklīdz saņems informāciju no policijas. Pagaidām vien skaidrs, ka juridiskām personām par šādiem pārkāpumiem var draudēt sods no desmit līdz 500 latiem, skaidroja I.Meistere.Viņa atcerējās, ka kaut gan, ja tirdzniecības vietās tiek konstatēta pārtikas preču derīguma termiņa pārsniegšana, tā parasti neesot lielāka par dažām nedēļām, dienesta praksē piedzīvoti arī šādi gadījumi. Parasti gan šādos gadījumos pārdevēji ir centušies viltot derīguma termiņus, kā tas bija ar gadījumu, kad augustā tika atklāta vecas Merild kafijas tirgošana.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas