Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Rīgā namsaimniekam piemēro maksimālo sodu - 10 tūkstošus latu

Par pamatpakalpojumu nesniegšanu īrniekiem un nama neapsaimniekošanu Rīgas domes Administratīvā komisija otrdien SIA "Līčkalni plus" piespriedusi maksimālo iespējamo sodu - 10 tūkstošus latu, aģentūru BNS informēja Rīgas domes (RD) Sabiedrisko attiecību departamentā.

Rīgas pilsētas Īres valdes sastādītajā apsekojuma aktā konstatēts, ka nama 4.dzīvoklī jau kopš 1999.gada nav apkures. Īrnieki dzīvokli apsilda ar elektrību. Mājai pieguļošā teritorija netiek kopta. Tā ir piemēslota ar sadzīves atkritumiem.

Nama īpašnieka pārstāvji, kas uz komisijas sēdi nebija ieradušies, iepriekš īrniecei bija sacījuši, ka tā notiekot tāpēc, ka nams ir paredzēts nojaukšanai. Komisija, iepazīstoties ar atbildi no Rīgas pilsētas būvvaldes, konstatēja, ka šādi apgalvojumi bijuši nepatiesi.

Rīgas domes Administratīvās komisijas priekšsēdētājs Jānis Liniņš (TP) norāda, ka SIA "Līčkalni plus" ir uzskatāms piemērs, kā namīpašniekiem nevajadzētu izturēties pret saviem īpašumiem un īrniekiem, kas tajos dzīvo.

"Ar šo uzņēmumu saistītus jautājumus komisijas sēdēs ir vajadzējis skatīt vairākkārt, un vairākkārt esam viņiem piemērojuši soda sankcijas," paskaidroja Liniņš.

Viņš arī norādījis - lai gan komisijai likumā nav deleģētas tiesības pārkāpumus novērst un atjaunot īrniekiem pamatpakalpojumus, piemērotais sods varētu kalpot kā morāls gandarījums īrniekiem, kuriem ilgstoši jādzīvo bez elementārām sadzīves ērtībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas