Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīga pirmo reizi iekļuvusi pasaules labāko studentu pilsētu topā

Lielbritānijas izglītības nozares uzņēmuma Quacquarelli Symonds ikgadējā pasaules labāko studentu pilsētu sarakstā šogad pirmo reizi iekļuvusi arī Rīga, liecina reitinga saraksts, kas publicēts organizācijas tīmekļa vietnē.

Reitingā QS Best Student Cities iekļauto 120 pilsētu vidū Rīga ierindojusies 110.vietā. Lietuvas galvaspilsēta Viļņa apsteigusi Rīgu un ierindojusies 95.vietā, bet neviena Igaunijas pilsēta šajā sarakstā nav iekļauta.

Topa pirmajās trīs vietās atrodas Londona, Tokija un Melburna.

Kritēriju vidū, kas tiek izvērtēti, sastādot ikgadējo pilsētu topu, ir augstskolu reitingi, studentu sastāvs, pilsētas pievilcība, darba devēju aktivitāte un pieejamība, kā arī studentu vērtējums, kas tiek iegūts, veicot studentu un neseno absolventu viedokļu aptauju.

Pētījuma veicēji norāda, ka Rīgā atrodas trīs augstskolas, kas ir iekļautas britu uzņēmuma pasaules labāko augstskolu topā QS World University Rankings. Tās ir Rīgas Tehniskā universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte un Latvija Universitāte.

Pasaules labāko studentu pilsētu reitingā Rīga visaugstākos punktus guvusi izvērtējuma sadaļā par studentu sastāvu, pētījuma autoriem īpaši izceļot pilsētas studentu kopienas dažādību un pilsētas atvērtību.

Kategorijā par studentu sastāvu pētījuma autori izvērtē gan to, kāds ir studējošo skaits pilētā, gan kāds ir studējošo kopienas sastāvs.

"Pilsētas ar lielāku studentu proporciju visticamāk ir labāk nodrošinātas ar iespējām, kas ir nepieciešamas studentiem, savukārt apvidi, kuros ir liels starptautisko studentu skaits, visticamāk ir labi sagatavoti tam, lai uzņemtu tos vēl lielākā skaitā," norāda pētījuma autori.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas