Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā policija gadumijas komandantstundā fiksējusi neatļautas ballītes un pirotehnikas lietošanu

Rīgas Pašvaldības policija (RPP) gadumijas komandantstundā saņēmusi izsaukumus saistībā ar ballītēm, pirotehnikas lietošanu un kāda vīrieša "naksnīgām pastaigām ar cirvi", liecina policijas apkopotā informācija. RPP Jaungada naktī piefiksējusi 85 notikumus saistībā ar ārkārtas stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu, kā arī veiktas 87 personu pārbaudes, kuras atradās uz ielas komandantstundas laikā - no plkst.22 līdz 5.

Kopā sākts 51 administratīvo pārkāpumu process.

31.decembrī plkst.22.20 RPP darbinieki Jaunciema gatvē apturēja kādu automašīnas vadītāju. Pārrunu laikā vadītājs skaidroja, ka braucis no turpat netālu esošā pārtikas veikala. Tomēr, ņemot vērā, ka tirdzniecības vietas darbu beidza plkst.21, vīrieša stāstītais likumsargus nepārliecināja. Pēc brīža vīrietis mainīja savu versiju, atzīstot, ka bijis ciemos pie drauga. Vīrietim piemērots naudas sods 20 eiro.

Kāda cita RPP auto patruļa plkst.22.33 Sniega ielā pamanīja manāmi iereibušu vīrieti, kurš knapi spēja noturēties uz kājām. Pārrunu laikā atklājās, ka vīrietis, neskatoties uz ciemošanās aizliegumu, bijis pie drauga. Notikuma dienā abi lietojuši grādīgos dzērienus. Ņemot vērā personas reibuma pakāpi, likumsargi nolēma viņu aizvest līdz mājām.

Savukārt plkst.23.25 RPP darbinieki devās uz Nīcgales ielu, kur uz ielas sastapti divi agresīvi vīrieši. Pārrunu laikā abi kungi skaidroja, ka viņus personīgi neviens neesot informējis par komandantstundu, tāpēc valstī noteiktie ierobežojumi neattiecoties uz viņiem. Tāpat noskaidrots, ka abi plānojuši doties uz privātu ballīti. Abām personām piemērots 50 eiro naudas sods.

Vēlāk Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par neatļautu pulcēšanos Salnas ielā. Ziņotāji skaidroja, ka pirms brīža pāris personas, neskatoties uz Pirotehnikas likumā noteikto aizliegumu, izšāvušas raķetes daudzdzīvokļu namu pagalmā.

Policisti notikuma vietā sastapa divus vīriešus. Izjautājot personas par pirotehnikas lietošanu, abi paskaidroja, ka iznākuši no mājokļa tikai paskatīties salūtu un nezinot, kurš pagalmā izšāvis raķetes. Datu pārbaudes laikā atklājās, ka viens no viņiem ir izsludināts meklēšanā.  Saistībā ar valstī noteikto ierobežojumu pārkāpšanu personām piemērots sods 40 eiro apmērā. Savukārt meklēšanā izsludinātais vīrietis nogādāts tuvākajā Valsts policija iecirknī.

Pāris minūtes vēlāk policisti saņēma informāciju par kādu kautiņu vienā no Čiekurkalna dzīvokļiem. Notikuma vietā noskaidrots, ka divi pāri nolēmuši kopīgi nosvinēt svētkus. Aizliegtās ciemošanās laikā starp sievietēm izcēlies konflikts, kura laikā abas ķērušās pie dūru vicināšanas. Visbeidzot kungi nolēmuši iesaistīt policiju. Visām personām par valstī noteikto ierobežojumu pārkāpumiem piemēroti naudas sodi 50 eiro apmērā.

Nedaudz vēlāk Krišjāņa Valdemāra ielā pamanīts kāds nepārliecinošs autovadītājs. Aizdomās, ka transportlīdzekļa vadītājs ne tikai neievēro komandantstundu, bet arī pie automašīnas stūres sēdies alkohola reibumā, transportlīdzekļa vadītājs apturēts. Uz notikuma vietu izsaukti Valsts policija darbinieki. Veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā, kuras laikā policistu aizdomas apstiprinājās. Darbu notikuma vietā turpināja Valsts policija.

Ar pavisam negaidītu situāciju sastapušies RPP Vidzemes pārvaldes darbinieki, kuri, patrulējot Teikā, pamanīja uz ielas vīrieti ar cirvi. Likumsargi vīrieti vairākas reizes uzrunāja, taču neko konkrētu no viņa neizdevās noskaidrot.

Neadekvātajam kungam vairākas reizes dots rīkojums nomest cirvi, taču viņš mēģināja turpināt savu ceļu pa Teikas ielām. Policistiem vīrieša apturēšanā nācās pielietot elektrošoka pistoli.

Pēc aizturēšanas uz notikuma vietu izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests. Policistu pavadībā vīrietis nogādāts Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā.

Rīgas pašvaldības policijas redzeslokā nonākuši arī daudzi citi salīdzinoši nenozīmīgi pārkāpumi, skaidroja RPP. Lielākoties personām izteikti mutiski aizrādījumi vai piemēroti minimālie naudas sodi, bet tikai dažos gadījumos policisti piemērojuši sodus līdz 100 eiro.


 
 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas