Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rīgas autoostā aiztur trīs kabatzagļus

Policijas darbiniekiem izdevies aizturēt trīs kabatzagļus, kuri ar šo rūpalu nodarbojās Rīgas starptautiskajā autoostā, apzogot tos pasažierus, kuri gatavojas iekāpšanai starptautisko reisu autobusos.

Kā pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, zagļi aizturēti pagājušās nedēļas nogalē. 1978.gadā dzimušu vīrieti aizturēja brīdī, kad viņš kādai Igaunijas pilsonei no apģērba izvilka nevērīgi ieliktu maku, kurā atradās 50 latu un kredītkartes, kā arī dokumenti. Ārvalstu viešņa tika apzagta brīdī, kad ievietoja autobusā savu bagāžu. Šis vīrietis jau iepriekš sodīts par zādzībām, taču līdz šim nebija nodarbojies ar kabatzādzībām. Viņa iemaņas šajā nodarbē bijušas visai vājas, atzīst policija.

Igaunijas pilsone tika apzagta ap plkst.19, bet jau plkst.22 citi kabatzagļi uzdarbojās pie autobusa, kas plānoja braukt uz Krieviju. Kādai personai no maza maciņa tika izvilkts dārgs mobilais tālrunis. Šo zādzību veica 1974.gadā dzimusi tukumniece, kura nekavējoties nozagto mantu nodeva 1975.gadā dzimušam vīrietim. Viņš metās bēgt, taču abus aizturēja policijas darbinieki, kuri nodarbojas ar kabatzādzību novēršanu. Sieviete par kabatzādzībām sodīta nav, lai gan Tukuma policisti viņu ļoti labi pazīstot. Aizturētais vīrietis iepriekš vairākkārt sodīts par šāda veida zādzībām. Viņš tikai pirms diviem mēnešiem atbrīvots no ieslodzījuma vietas.

Policija atgādina, ka Rīgā kabatzagļu iecienītākās vietas ir 15.maršruta trolejbuss - pie iekāpšanas, visas centrā esošās sabiedriskā transporta pieturvietas, jo īpaši - Centrāltirgus rajonā, 13.janvāra un Merķeļa ielā. Tāpat cilvēkiem no zagļiem jāuzmanās Rīgas autoostā, dzelzceļa stacijā un tuneļos starp šīm ēkām.

Pildava teica, ka janvārī policija aizturēja vecāko zināmo kabatzagli - 1939.gadā dzimušu vīrieti, kurš kārtējo reizi apzadzis kādu Rīgas Centrāltirgū. Sirmais kungs no cietuma bija iznācis tikai pirms divām dienām, kad atkal tika aizturēts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas