Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas brīvostā testē IT risinājumu kravas autotransporta izmešu mazināšanai

Rīgas brīvosta sadarbībā ar Vācijas tehnoloģiju uzņēmumiem T-Systems International GmbH un Detecon International GmbH testēs informācijas tehnoloģiju (IT) rīku oglekļa dioksīda (CO2) izmešu un kravu autotransporta izraisītu trokšņu piesārņojuma mazināšanai, portālu Diena.lv informēja Rīgas brīvostas pārstāve Liene Ozola.

LCMM sistēmas testēšana notiek sadarbībā ar autotransporta uzņēmumiem SIA Skona un SIA A'Tuin, kuriem jaunā risinājuma izmantošana savukārt dos iespēju ietaupīt degvielas patēriņu un automašīnu uzturēšanas izmaksas.

Ozola, atzīmēja, ka Rīgas brīvostas pārvaldes IT nodaļa jau veikusi pirmo saņemto datu analīzi, kas ļāvusi noteikt, kur kravas autotransportam jāpavada ilgākais gaidīšanas laiks ostas teritorijā. Pēc ilgāka testēšanas laika un detalizētas analīzes būs iespējams pavisam precīzi noteikt problēmu vietas un cēloņus, kā arī uzsākt darbu pie to novēršanas.

"Mūsdienu klimata izmaiņas rada milzu izaicinājumus un uzliek papildu atbildību visām tautsaimniecības nozarēm. Ikvienam piegādes ķēžu dalībniekam ir jādomā, kā optimizēt savu darbību, izmantojot arvien ekonomiskāku un videi draudzīgāku enerģijas patēriņa modeli. Tieši ostām un kravu pārvadātājiem ir ļoti nozīmīga loma, lai kopējo enerģijas patēriņu un kaitīgo izmešu daudzumu visā piegādes ķēdē varētu samazināt," uzsver Detecon International GmbH Transporta un ārējo attiecību direktors Andrejs Sorokins.

Low Carbon Mobility Management sistēma dod iespēju izsekot, kontrolēt un novērst gaisa piesārņojumu, ko rada kravas autotransports, samazināt CO2 emisijas un trokšņa piesārņojumu apkārtējā vidē, kā arī uzlabot satiksmes drošību. "Mēs ticam, ka jaunais risinājums, ko pašreiz testējam sadarbībā ar Rīgas ostu, dos būtisku ieguldījumu, lai uzlabotu vides kvalitāti Rīgas pilsētā, kā arī palīdzēs optimizēt izmaksas loģistikas ķēdē iesaistītajiem komersantiem," turpina uzņēmuma pārstāvis.

Rīgas brīvostas pārvalde šobrīd aktīvi strādā pie vairākiem viedās ostas projektiem - tiek veidotas integrācijas ar transporta un loģistikas uzņēmumiem, ieviesti dažādi informācijas sistēmu risinājumi kuģu, kravu un pasažieru plūsmu uzskaitei un pārvaldībai, attīstīts 5G mobilo sakaru tīkls, automatizēta dokumentu aprite starp dažādām ostas struktūrvienībām un valsts iestādēm.

Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Viesturs Zeps norādīja, ka mūsdienās ostas konkurētspēju vērtē ne vien pēc ostas infrastruktūras, tehniskā nodrošinājuma un pakalpojumu kvalitātes, bet arī pēc pavisam jauniem kritērijiem, tādiem kā digitālo risinājumu pieejamība, klimata neitralitāte, vides drošība.

"Rīgas osta ir unikāla digitālā platforma un testēšanas lauks viedo tehnoloģiju risinājumiem, un mūsu iesāktais darbs šajā jomā ir būtisks solis ceļā uz Rīgas ostas pieteikto ambīciju kļūt par līderi Baltijas ostu vidū digitālo tehnoloģiju ieviešanā," saka Zeps.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas