Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rīgas budžeta ieņēmumi pirmajā pusgadā palielinājušies par 15%

Kopējie Rīgas pašvaldības budžeta ieņēmumi šā gada pirmajā pusgadā palielinājušies gandrīz par 15%, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Pašvaldības ieņēmumi kopumā sastāda 236,8 miljonus latu, kas ir par 30,7 miljoniem latu jeb 14,9% vairāk nekā budžetā plānots šajā periodā. Salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, pašvaldības budžeta kopējie ieņēmumi šogad ir par 24,8 miljoniem latu  jeb 11,7% latu lielāki.

Tādējādi pirmajā pusgadā Rīgas pašvaldības budžeta ieņēmumu pārsniegums pār izdevumiem sastāda nedaudz vairāk par 23 miljoniem latu jeb 9,7% pret ieņēmumiem.

„Budžeta proficīts ir izveidojies pateicoties pašvaldības piesardzīgai politikai plānojot pilsētas budžetu”, norādīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Pēc pēdējās apkopotās informācijas kopējie nodokļu ieņēmumi Rīgas pašvaldības budžetā šī gada pirmajā pusgadā bija gandrīz 160 miljoni latu, kas ir par apmēram 12,3 miljoniem latu jeb 8,4% vairāk, nekā budžetā plānots šajā periodā.

Pamatā ieņēmumi palielinājušies, pateicoties lielākiem ieņēmumiem no iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) un nekustamā īpašuma nodokļa.

IIN ieņēmumu izpilde šī gada pirmajā pusgadā sastādīja 127,7 miljonus latu, kas ir par 5,8 miljoniem vairāk nekā budžetā sākotnēji plānots. Kā vienu no prognozes pārpildes iemesliem var minēt straujāku darba samaksas pieaugumu, kas šā gada pirmajā ceturksnī pret attiecīgā iepriekšējā gada ceturkšņa rādītāju pilsētā palielinājās par 5,5 %.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas