Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Rīgas dome atļāvusi biedrībai 9.maijs.lv rīkot vērienīgus pasākumus Uzvaras parkā

Rīgas dome atļāvusi biedrībai 9.maijs.lv 8.maijā un 9.maijā rīkot vērienīgus publiskus pasākumus Uzvaras parkā, pastāstīja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Uģis Vidauskis.

Biedrība 8.maijā iecerējusi pasākumus rīkot no plkst.16.30 līdz 22.30, bet 9.maijā - no plkst.9.30 līdz 23. Plānots, ka pasākums 9.maijā noslēgsies ar uguņošanu.

Vidauskis skaidroja, ka atļauja pasākumu rīkošanai izsniegta saskaņā ar Publisko izklaides un svētku pasākumu drošības likumu, un pasākuma rīkotāji izpildījuši visas likumā noteiktās prasības.

9.maijs.lv ir viens no pamanāmākajiem krievu jauniešu organizācijas Mums pa ceļam projektiem. Organizāciju vada Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (SC) un domes deputāte Svetlana Savicka (SC), biedrības valdē darbojas arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

9.maijs.lv mērķis ir rūpēties par Otrā pasaules kara veterāniem, kā arī godināt Krievijas uzvaru pār nacismu.

Ušakovs iepriekšējos trīs gadus 9.maijā Uzvaras parkā ir uzstājies ar uzrunu sanākušajiem, lielākoties krievvalodīgajiem. Jautāts, vai uzrunu teiks arī šogad, Ušakovs atbildēja izvairīgi, norādot, - ja saņems piedāvājumu, tad par to domās.

Kā ziņots, 8.maijā un 9.maijā pasākumus rīkot iecerējušas arī citas organizācijas.

Apvienība pret nacismu vienojusies ar biedrībām Autonomā darbība un Rodina par 8.maijā un 9.maijā Rīgā un Jūrmalā paredzēto pasākumu līdzorganizēšanu un aktīvistu piesaistīšanu, kā arī oranži-melno Svētā Georga lentīšu dalīšanu.

Kā informēja Apvienības pret nacismu priekšsēdētājs Jānis Kuzins, 8.maijā plkst.12 plānots piemiņas brīdis Bulduru brāļu kapos, savukārt plkst.18, pieminot nacisma sagrāvi, Rīgā tiks organizēts gājiens no Strēlnieku laukuma līdz Brīvības piemineklim.

9.maijā plkst.10 Apvienība pret nacismu noliks ziedus pie Uzvaras pieminekļa kopā ar ārvalstu vēstniekiem un politiķiem. Visas dienas garumā pieminekļa pakājē tiks dalītas Georga lentītes.

Savukārt tai pašā dienā plkst.18 tiks organizēts Uzvaras maršs no Strēlnieku laukuma līdz Uzvaras piemineklim.

Kā ziņots, Valsts policija jau kopš aprīļa rūpīgi gatavojas sabiedriskās kārtības nodrošināšanai maija sākumā gaidāmajos pasākumos - kā Latvijas Neatkarības atjaunošanas gadadienā 4.maijā, tā arī 8. un 9.maijā paredzētajos pasākumos Otrā pasaules kara upuru godināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas