Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rīgas dome: Daugava Rīgā nav piemērota peldētājiem, nelabiekārtosim

Lai pilsētniekus nevilinātu atpūsties pie peldēšanai nepiemērotās Daugavas, tās pludmale netiek labiekārtota, skaidro Rīgas domes sabiedrisko attiecību speciālists Uģis Vidauskis. “Pašvaldība labāk izvēlas ieguldīt līdzekļus oficiālo peldvietu uzturēšanā,” saka domes pārstāvis. Līdzekļu trūkuma dēļ Daugavā netiks veikta arī ūdens kvalitātes pārbaude.

Diena novēroja, ka par spīti ērtību un drošības trūkumam cilvēki labprāt atpūšas Daugavas pludmalē. Savukārt Rīgas dome norāda, ka upe, pēc specilāistu atzinuma, nav piemērota peldēšanai tās straumju un citu iemeslu dēļ.

“Rīga daudzo pludmaļu dēļ ir priviliģētā stāvoklī, salīdzinot ar citām Eiropas pilsētām. Tādēļ mēs aicinām rīdziniekus izmantot oficiālās peldvietas,” saka U.Vidauskis. Patlaban Rīgas dome kā oficiālas peldvietas ir noteikusi Vecāķus, Vakarbuļļus, Bābelītes ezeru un Ķīšezeru.

Daugavā Veselības inspekcija neveic ūdens kvalitātes pārbaudi, jo taupības nolūkā atšķirībā no pērnā gada 274 vietām šogad ūdens monitoringu veic tikai 45 vietās Latvijā.

“Šīs 45 peldvietas pašvaldības atzinušas par sabiedriski nozīmīgām, vienlaikus apņemoties ievērot šīm peldvietām Ministru kabineta noteikumos izvirzītās higiēnas prasības,” skaidro Veselības inspekcijas pārstāve Ieva Raboviča.

Rīgas pašvaldība arī dažās no neoficiālajām peldvietām iekārto aktīvās atpūtas zonas, kur iedzīvotāji tiek nodrošināti ar grilla vietām un soliņiem. “Mēs rūpejamies par cilvēku atpūtu pludmalē, bet aicinām tur nepeldēties,” saka domes pārstāvis. Vienīgā  aktīvās atpūtas zona pie Daugavas atrodas Maskavas priekšpilsētā netālu no tirdzniecības centra Dole.    

“Mūsu aicinājumi nepeldēties nefociālajās peldvietās netiek ievēroti. Tas, protams, nav aizliegts ar likumu, bet cilvēku pārgalvība, lecot no tiltiem un darot tamlīdzīgas lietas, ir neizmērojama,” saka U.Vidauskis. Vasaras sezonā neoficiālajās peldvietās pašvaldības patruļas dodas reidos, lai rūpētos par drošību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas