Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Rīgas dome nepiekrīt satiksmes ierobežošanai pie Saeimas

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs neparakstīs rīkojuma projektu par satiksmes ierobežojumiem Saeimas un Prezidenta pils apkārtnē, kurš  bija sagatavots pamatojoties uz Nacionālo bruņoto spēku Militārās policijas iesniegumu. Izpilddirektors uzskata, ka katra situācija jāizvērtē atsevišķi, ņemot vērā konkrētus drošības apdraudējumus. Šobrīd izpilddirektora rīcībā šāda informācija nav.

Rīkojumā  projektā bija noteikts, ka no 17.septembra līdz 21.decembrim policija nepieciešamības gadījumā aizliegs transportlīdzekļiem apstāties un stāvēt (izņemot operatīvo transportu un Militārās policijas transportlīdzekļus), kā arī nepieciešamības gadījumā ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu un gājēju satiksmi:

– Jēkaba ielas posmā no Mazās Pils ielas līdz Torņa ielai;

– Mazajā Trokšņu ielā;

– Trokšņu ielas posmā no Aldara ielas līdz Jēkaba ielai;

– Klostera ielas posmā no Jēkaba ielas līdz ēkai Klostera ielā 19;

– ielas posmā no Mazās Pils ielas līdz Klostera ielai (ielā starp Sv. Jēkaba katoļu katedrāli un Sv. Marijas - Magdalēnas katoļu baznīcu);

– Pils laukumā pie Rīgas pils (posmā, no Daugavas gātes līdz Torņa ielai).

Kā ziņots, pēc 13.janvāra grautiņa, baidoties no nesankcionētiem un vardarbīgiem pasākumiem, Rīgas pašvaldība šādu atļauju sniedza un vairākas reizes satiksmes ierobežojumu termiņu pagarināja.

"Pēc iepazīšanās ar šo lūgumu izpilddirektors nolēmis neparakstīt sagatavoto rīkojumu par iespējamiem satiksmes ierobežojumiem Saeimas apkārtnē. Izpilddirektors uzskata, ka katra situācija jāizvērtē atsevišķi, ņemot vērā konkrētus drošības apdraudējumus. Šobrīd izpilddirektora rīcībā šādas informācijas nav," skaidroja Vidauskis.

Aģentūra LETA atgādina, ka 13.janvāra vakarā pēc akcijas Doma laukumā Vecrīgā sākās grautiņi, kuros vairāki simti jauniešu, liels skaits no kuriem bija alkohola reibumā, vairākas stundas demolēja pilsētas centru.

Gatavojoties iespējamām nekārtībām, policija dažas dienas vēlāk, 17.janvārī, Vecrīgā ar metāla barjerām bija slēgusi pieeju Saeimas ēkai. Ar aptuveni pusotru metru augstajām barjerām bija norobežota Jēkaba iela pie Saeimas, kā arī vairākas apkārtējās šķērsielas, tādējādi Saeimas ēkai piekļūt nebija iespējams. Nožogotajā teritorijā bija pulcējušies vairāki desmiti gan Valsts policijas, gan Militārās policijas pārstāvju.

Vairāki iedzīvotāji izrādīja sašutumu par izvietotajām barjerām, paužot bažas, ka "tad jau drīz nekur vairs nevarēs iet". Nožogotajā Jēkaba ielā garām Saeimas ēkai Drošības dienesta pārstāvji nevēlējās ielaist arī vairākas vecāka gadagājuma sievietes, kuras vēlējās iekļūt Jēkaba katedrālē un ar ziediem apsveikt mācītāju dzimšanas dienā, novēroja aģentūra LETA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas