Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīgas dome nobalso pret Riga.lv likvidēšanu

Rīgas dome trešdien ārkārtas sēdē nobalsoja pret pašvaldības nodibinājuma Riga.lv likvidēšanu, vienlaikus līdz rudenim solot izvērtēt tā darbības lietderību. Ārkārtas sēde tika sasaukta pēc opozīcija iesnieguma, kurā tika lūgts nekavējoties, bet ne vēlāk kā līdz 30. jūnijam, uzsākt Riga.lv likvidāciju, kā arī nekavējoties, bet ne vēlāk kā līdz 1. jūlijam, veikt nodibinājuma Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB) darbības lietderības izvērtējumu.

Šādu pieprasījumu opozicionāri iesniedza pamatojoties uz Valsts kontroles revīzijas ziņojumu, kurā pausts, ka Rīgas pašvaldība trīs gadu laikā caur biedrībām un nodibinājumiem nesaimnieciski izlietojusi vairāk nekā 20 miljonus eiro rīdzinieku naudas. Revīzijā kontrole galveno uzmanību veltījusi diviem Rīgas pašvaldības dibinātiem nodibinājumiem - RTAB un Riga.lv.

Tikmēr Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (Gods kalpot Rīgai) un vicemērs Vadims Baraņņiks (Saskaņa) rosināja RTAB darbību izvērtēt līdz 31. oktobrim, kā arī līdz šim datumam veikt Riga.lv darbības izvērtēšanu. Abu domnieku priekšlikums tika atbalstīts.

Kā ziņots, Valsts kontrole revīzijā secinājusi, ka Rīgas pašvaldība trīs gadu laikā caur biedrībām un nodibinājumiem nesaimnieciski izlietojusi vairāk nekā 20 miljonus eiro rīdzinieku naudas.

Revidenti secinājuši, ka pašvaldības biedrības bez jebkāda pamatojuma saņēmušas dāsnas budžeta dotācijas, lai naudu izlietotu apšaubāmās ziedošanas shēmās, neizprotamās darbībās ar preču zīmēm, kā arī algās, iespējams, fiktīvi nodarbinātām personām. Tāpat revidentiem neesot skaidri biedrību finansējuma piešķiršanas principi dažādu projektu īstenošanai.

Revīzijā kopumā esot konstatēti būtiski trūkumi biedrībām un nodibinājumiem sniegtā finansējuma plānošanas, piešķiršanas un uzraudzības procesos.

Top komentāri

Neslāvs
N
noziedznieku banda Rīgā - ietupināt tos lopus vēl un vēl
Rimpušēvics&KNAB
R
Pēc LPSR boļševiku plāna cūkainie Urrrāāāpatrioti arī Rīgu ir padirsuši uz visiem laikiem ar visām treknajām barotnēm.Tā ka visas tukšās brēkāšanas "Krrrievi nāāāk" vai līdzīgas ir tikai priekš latvju mērkaķu tālākās apdebilizēšanas, lai to aizsegā no OIK un analoģiskām barotnēm arī naclopi varētu ko pastrēbt.
opāpā
o
Eu, opozīcijas komisāri - tiekiet galā ar OIK, ko ar putām uz lūpām solījāt apturēt! Mani elektrības rēķini rāda, ka valsts mani turpina aplaupīt, kamēr Rīgas viesi silda manu biznesu! Vai opozīcijai dots uzdevums apturēt tūrisma biznesu Rīgā visiem iespējamiem veidiem?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas