Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Rīgas domnieku apdraud krītošs ledus gabals

Rīgas domes opozīcijas deputātam Valdim Gavaram (Pilsoniskā savienība) no kādas Vecrīgas ēkas jumta teju virsū uzkritis liels ledus blāķis. Izrādās ēka ir Rīgas pašvaldības īpašums, bet domes izdotie normatīvie akti pašvaldībai neuzliek par pienākumu tīrīt tās jumtu, portālam Diena.lv pastāstīja deputāts.

"4.janvārī, ejot pa Vecrīgu, no ēkas R.Vāgnera ielā 5, gandrīz virsū uzkrita liels ledus blāķis," sacīja V.Gavars.

Deputāts uz notikuma vietu izsauca pašvaldības policiju, lai nofotografētu jumtu, uz kura joprojām atradušies lieli ledus blāķi. V.Gavars arī uzrakstīja iesniegumu Rīgas Pašvaldības policijai, lai izskatītu notikušo un administratīvi sodītu ēkas īpašnieku par nenotīrītu jumtu.

Savā atbildē Rīgas Pašvaldības policija deputātu informēja, ka ēka R.Vāgnera ielā 5 ir administratīvā ēka un pašvaldības īpašums, ko apsaimnieko Rīgas pašvadības uzņēmums SIA „Rīgas serviss”.

V.Gavaru pārsteidza, ka Rīgas domes noteikumi par jumtu tīrīšanu neattiecas uz pašvaldības uzņēmumiem un šie noteikumi neparedz RP SIA „Rīgas serviss” apsaimniekotās ēkas jumta attīrīšanu no sniega un ledus, un lāsteku nolaušanas, jo noteikumi nosaka tikai veicamos tīrīšanas darbus dzīvojamās mājās.

“Tas nozīmē, ka Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrība SIA „Rīgas serviss”, kuras pienākumos ietilpst pašvaldības īpašumu apsaimniekošana un kurai 2010.gada budžetā tika izmaksāta dotācija Ls 600 000 apjomā, var neapsaimniekot savā pārziņā esošos īpašumus, apdraudot garāmgājēju dzīvību,”savā paziņojumā norāda opozīcijas deputāts.

Vēl nesen domes priekšsēdētājs informēja, ka pašvaldības ēku jumti ir notīrīti no sniega, aicinot pašvaldības labajam piemēram sekot apsaimniekotājus un iedzīvotājus, pretējā gadījumā - draudot ar bargiem sodiem.

Opozīcijas deputāti uzskata, ka tas kārtējo reizi apliecina tikai to, ka domes priekšsēdētājs nezina, kas notiek viņa paša saimniecībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas