Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rīgas kanālā sāks kursēt trešais kuģītis "Rebeka"

Piektdien Bastejkalna kuģīšu pieturā pirmo reizi tiks izrādīts trešais kanāla kuģītis Rebeka. Atklāšanā piedalīsies Stokholmas leģendārā kuģīša Olīvija kapteinis Toms Stoklassa, informē organizatoru pārstāvis Rolands Puhovs. Jaunais kuģītis Rebeka, tāpat kā iepriekšējā gadā atklātais kuģītis Maria, ir klasisks upju un kanāla kuģītis, kuriem peldošā daļa un elektromotors ir iegādāti kuģu būvētavā ASV, taču augšējā daļa, visi apdares materiāli ir gatavoti vienā no galdniecībām Latvijā - Zaļās pēdas.

Kuģīša navigācijas ierīces un aksesuāri ir pirkti Stokholmā. Abi jaunie kuģīši ir izgatavoti pēc 102 gadus vecā unikālā kuģīša _Darling _veidola, atdzīvinot Latvijā koka kuģīšu būvniecību. R.Puhovs atklāj, ka nākamos kanāla kuģīšus plānots pilnībā būvēt Latvijā, bet jaunākās paaudzes elektromotorus, kurus darbina akumulatori un saules baterijas, iegādāties Zviedrijā. Visi trīs kuģīši spēj uzņemt 12 pasažierus. Arī turpmāk katru dienu no 11.00 vismaz līdz 22.00 kuģi kursēs ik pēc 30 minūtēm, katrs veicot divus maršrutus - Andrejosta, Kronvalda parks, Bastejkalns, _Stockmann_, Spīķeri un Daugavas upē viens kuģītis pietur pie _Radisson _un Ģipša fabrikas, savukārt otrs- pie Lielā Kristapa. Viena apļa biļete pieaugušajiem ir 4 lati, bet pensionāriem un bērniem - 2 lati. Savukārt, jūlija beigās tiks ieviestas dienas biļetes (Hop-on, Hop-off) - pieaugušajiem 10 lati, pensionāriem un bērniem - 5 lati.

Regulāri pa kanālu kursēs tikai divi kuģi, bet trešais - vai nu Rebeka vai Darling - tiks piesaistīts svētku laikā, kā arī to būs iespēja noīrēt privātām vajadzībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas