Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rīgas lidostā būs slīdošais celiņš

Valsts AS Starptautiskā lidosta Rīga par 1,198 miljoniem eiro terminālī izbūvēs slīdošo celiņu, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publicētā informācija.

Izsludinātajā iepirkumā lidosta Rīga saņēma vienu piedāvājumu slīdošā celiņa izbūvei. Līgums par 1,198 miljoniem eiro noslēgts ar SIA Belss.

Lidostas pārstāve Laura Karnīte aģentūrai LETA skaidroja, ka celiņš atradīsies savienojošā galerijā starp B un C piestātnēm.

Celiņu tika nolemts ierīkot, lai uzlabotu ērtības pasažieriem, īpaši gados vecākiem cilvēkiem, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un ģimenēm ar maziem bērniem - iepriekš lidosta tika saņēmusi pasažieru ierosinājumus, ka šāds celiņš šajā vietā būtu vajadzīgs. Celiņu plānots ierīkot līdz šā gada vasaras sezonas sākumam marta beigās.

SIA Belss dibināta 1994. gadā un tās pamatkapitāls ir 569 200 eiro, liecina Firmas.lv pieejamā informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2017. gadā bija 6,825 miljoni eiro un peļņa - 73 321 eiro. Belss pieder Tālim Ziediņam.

Jau ziņots, ka lidostas operatīvie dati par 2018. gada darbības rezultātiem liecina, ka pērn lidostā apkalpoti 7,06 miljoni pasažieru - par gandrīz 16% vairāk nekā gadu iepriekš. Par 10,4% audzis apkalpoto kravu apjoms, pārsniedzot 27 000 tonnu, savukārt apkalpoto lidojumu skaits palielinājies par 11,5% - 2018. gadā lidostā Rīga apkalpoti 83 500 gaisa kuģu.

Top komentāri

Jens Z
J
No Ķīnas tādu var iegādāties par apm. divdesmit tūkstošiem dolāru, un ja LV darboņi šim nolūkam var atvēlēt vairāk nekā miljonu, tad iznāk, ka transports un uzstādīšana vien maksās miljonu.
Smīns
S
Tādas rūpes par pasažieriem- slīdošais celiņš būs pārdesmit metru garš ar dažiem pārtraukumiem, jēga maza. Lai pasažierus pieved pie tuneļiem un nevajadzēs iet ziemā pa nekoptu lidlauku no lidmašīnas un pēc tam vēl kāpt pa kāpnēm uz augšu un pēc tam uz leju, nesot bērnus un ratiņus! Kāpēc par to neviens nerūpējas?
viss notiek
v
Tik mazā lidostā slīdošo celiņu??? Tad jau būtu ierīkojuši geitu tuneļus līdz lidmašīnām, lai nav pa lidlauku ar kājām jāiet.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas