Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rīgas pašvaldība plāno lietderīgāk izmantot poliklīniku telpas

Rīgas pašvaldībai vajadzētu lietderīgāk izmantot poliklīniku telpas, šodien pēc vairāku poliklīniku apmeklēšanas konstatējis Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Ušakovs un Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Kurdjumovs (SC) šodien apmeklēja pašvaldības SIA "Bērnu zobārstniecības poliklīnika" Stabu ielā 9, "Veselības centru 1" Brīvības ielā 100 un "Veselības namu 5" Grēcinieku ielā 34.

Ušakovs pēc iepazīšanās ar veselības iestādēm konstatējis, ka daļa telpu netiek izmantota lietderīgi, jo stāv tukšas, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas mēra preses sekretāre Anna Kononova.

Domes amatpersonas arī pētīja iespējas pārcelt uz viena vai otra veselības centra telpām "Bērnu zobārstniecības poliklīniku" saistībā ar to, ka tiek izskatīts priekšlikums pašreizējās poliklīnikas telpas piešķirt tajā pašā namā izvietotajai Rīgas Herdera vidusskolai, informē pašvaldība.

Vakar gan pašvaldība izplatīja informāciju, ka "Bērnu zobārstniecības poliklīnikas" pārcelšana saistīta ar to, ka tai pašreizējo, privātā namā esošo telpu noma esot kļuvusi pārāk dārga.

Poliklīnikas pārstāve Līga Egle aģentūrai LETA šādu informāciju par pārmērīgi dārgo telpu nomu noliedza un norādīja, ka iestāde atrodas pašvaldībai piederošā ēkā. "Bērnu zobārstniecības poliklīniku" faktiski esot iecerēts likvidēt, jo pārcelšana plānota uz pilnīgi nepiemērotām telpām, uzskatu pauda Egle.

Kā ziņots, Rīgas domes deputāti 2007.gada novembrī nolēma nenodot privatizācijai 15 pašvaldības medicīnas iestādes, jo privatizācijas gadījumā būtu apdraudēta veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība.

Netika atbalstīts SIA "Juglas medicīnas centrs" izteiktais ierosinājumus par vairāku pašvaldības SIA - "Torņakalna poliklīnika", "Bolderājas poliklīnika", "Dzirciema poliklīnika", "Iļģuciema poliklīnika", "Veselības centrs 1", "Veselības centrs "Imanta"", "Primārās veselības aprūpes centrs "Ziepniekkalns"", "Veselības nams 5" un "Bērnu veselības centrs "Ķengarags"" - kapitāla daļu privatizāciju.

Tāpat deputāti neatbalstīja minētā uzņēmuma vēlmi privatizēt "Sarkanā Krusta bērnu veselības centru", "Bērnu zobārstniecības poliklīniku", "Ādas un seksuāli transmisīvo slimību klīnisko centru", "Rīgas 1.slimnīcu" un "Klīnisko slimnīcu "Gaiļezers"".

Domnieki arī neatbalstīja SIA "JS Riska vadības grupa" vēlēšanos privatizēt "Rīgas 2.slimnīcu".

Rīgas domes Labklājības departaments konstatēja, ka kapitālsabiedrības ir nepieciešamas, lai nodrošinātu veselības aprūpes pieejamību un veicinātu iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas