Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas patversmes sieviešu nodaļa pārceļas uz jaunām telpām Eiženijas ielā 1

Šonedēļ Rīgas patversmes sieviešu nodaļa sāks uzņemt klientes jaunās, izremontētās telpās Pārdaugavā, Eiženijas ielā 1, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice.

Līdz šim patversme atradās Bārddziņu ielā 2. Telpu Eiženijas ielā 1 atjaunošanu par 99 000 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli, veica SIA LC būve, kas iepirkuma konkursā tika izvēlēts starp pieciem pretendentiem.

Rīgas patversme ar sieviešu nodaļu Bārddziņu ielā 2 un vīriešu nodaļu Maskavas ielā 208 kā viena iestāde darbojas no 2002.gada. 2009.gadā kā Rīgas patversmes sastāvdaļa sāka darboties Dienas centrs Katoļu ielā 57.

Vietu skaits Rīgas patversmes sieviešu nodaļā 2002.gadā bija 50 vietas, no 2009.gada vietu skaits tika palielināts līdz 76 vietām, no 2013.gada Rīgas patversmes sieviešu nodaļa varēja uzņemt 90 klientes, bet jaunajā Eiženijas ielas patversmē saglabāts tāds pats vietu skaits.

Rīgas patversmes sieviešu nodaļai ir diennakts nodaļa - ar patversmes mediķa un vecākā sociālā darbinieka norīkojumu, saņem gultasvietu, ēdināšanu trīsreiz dienā, sociālā darbinieka konsultācijas un primāro medicīnisko palīdzību. Nakts patversmes nodaļā klientes saņem vakariņas, gultasvietu, sociālā darbinieka konsultācijas un primāro medicīnisko palīdzību.

Patversmes telpās plānots no 2017.gada izveidot multifunkcionālu centru Attīstība. Tieši šādu nosaukumu plānots dot tāpēc, ka iepriekš šajā ēkā darbojās Sociālā darba un sociālās pedagoģijas augstskola "Attīstība", kurā sociālā darbinieka izglītību ieguvuši daudzi ne tikai Rīgas, bet arī Latvijas sociālā darba darītāji.

Rīgas naktspatversmes ziemas periodā darbojas no plkst.17 līdz 9. Nakts gaisa temperatūrai pazeminoties par mīnus 10 grādiem vai āra gaisa temperatūrai esot zemākai par 0 un vēja ātrumam lielākam par 10 metriem sekundē, naktspatversmes sāk darboties visu diennakti. Rīgas patversmes sieviešu nodaļas dežuranta tālrunis 67105634, sociālo darbinieku - 67105241. Sociālie darbinieki konsultē darba dienās no plkst.10 līdz 21.

Rīgā darbojas vēl viena sieviešu patversme - Ziemeļu rajonā Tvaika ielā 2. Pakalpojumu nodrošina biedrība PINS.

Ja iedzīvotāju redzeslokā nonāk persona, kura uzturas dienas un nakts laikā dzīvošanai nepiemērotos apstākļos - uz ielas, dārza būdās, šķūnīšos, pamestās ēkās vai citās vietās -, iedzīvotāji lūgti informēt Rīgas patversmes Mobilo brigādi darba dienās no plkst.9 līdz 17 pa mobilo tālruni 27023550.

Neskaidrību gadījumos informāciju var iegūt, zvanot pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055. Papildu informāciju par sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem Rīgā var iegūt Labklājības departamenta mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas