Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Rīgas satiksme" nevēlas atkāpties no biļešu cenu paaugstināšanas un piedāvā 50 santīmus

Rīgas satiksme (RS) pārstrādājusi nākamā gada budžeta projektu, tomēr pārvadātājs nevēlas atkāpties no biļešu cenu paaugstināšanas. Tiesa, tagad RS nolēmusi virzīt priekšlikumu tarifu noteikt 50 santīmu līmenī. Šajā gadījumā nākamais gads tiktu uzsākts ar 6,6 miljonu latu lielu deficītu. Kā vēstīts, RS, pamatojot ar finanšu iztrūkumu, ierosināja no nākamā gada 1.

janvāra paaugstināt sabiedriskā transporta biļešu cenu - maksa par vienu braucienu būtu 60 santīmu, bet, pērkot biļeti pie vadītāja, 80 santīmu. Tomēr Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) uzdeva meklēt citus risinājumus, lai maksa nebūtu jāpaaugstina.

RS piedāvājums paredz nepaaugstināt to biļešu cenas, kam jau piemērotas pašvaldības atlaides. Saskaņā ar braucienu reģistrāciju datiem vidēji 60-70% no veiktajām reģistrācijām katru dienu tiek veiktas tieši ar atlaižu biļetēm. RS rosina saglabāt visas atlaižu kategorijas un palielināt kopējo atlaižu apjomu skolēniem, studentiem, pensionāriem un citiem rīdziniekiem. Tādējādi, piemēram, pensionāriem arī turpmāk maksa par braucienu būtu 20 santīmi.

RS atgādina, ka nākamajā gadā nav paredzēts līdz šim plānotais finansējums no valsts pasažieru pārvadājumu nodrošināšanai Rīgas pilsētā. Pie kopējiem sabiedriskā transporta izdevumiem 97,1 miljona latu apmērā uzņēmums neredz iespēju ar izdevumu optimizācijas palīdzību atrast vairāk nekā 12 miljonus latu. Papildu jau šajā gadā veiktajai optimizācijai nākamgad izdevumi tiks samazināti vēl par pieciem miljoniem latu. Kā uzskata RS, tādējādi tiek izsmeltas visas iespējas.

Pēc uzņēmuma sniegtās informācijas, vienīgā pozīcija, kurā izdevumi nedaudz pieauguši salīdzinājumā ar 2009.gadu, ir kredītu maksājumi.

Kā ziņots, ekonomists Uldis Osis ieteicis pārskatīt uzņēmuma investīciju programmu. Kā galveno iespēju necelt biļešu cenu viņš iesaka pārskatīt RS dārgāko nākotnes projektu - zemās grīdas tramvaja un Park & Ride - nepieciešamību: "Jādomā, vai mēs šos plānus atliekam uz dažiem gadiem vai tomēr īstenojam, bet paceļam tarifu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas