Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rīgas tūrisma policija trijos mēnešos pārbaudījusi 44 izklaides vietas

Sadarbībā ar citām Rīgas Pašvaldības policijas struktūrvienībām Tūrisma nodaļas policisti no pērnā gada decembra līdz marta vidum veikuši pārbaudes 44 izklaides vietās – bāros, klubos u.c. Reidu laikā izņemtas akcīzes preces - alkoholiskie dzērieni, kontrafakta materiāli, kā arī par konstatētājiem pārkāpumiem uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Tāpat Rīgas Pašvaldības policijas Centra rajona Tūrisma nodaļas darbinieki, patrulējot pilsētā, aizturēja 164 personas, no kurām 15 personas bija izsludinātas policijas aktīvā meklēšanā, starp tām arī viena meklēta nepilngadīga persona.

No visām aizturētajām personām, 71 persona apstākļu noskaidrošanai un procesuālo darbību veikšanai nogādāta Valsts policijā, 42 personas nogādātas pašvaldības policijas dežūrdaļā, 18 personas nogādātas dzīvesvietās, starp tām trīs ārvalstu pilsoņi nogādāti viesnīcā un sešas nepilngadīgas personas - mājās.

17 sastaptām personām bija nepieciešama Neatliekamās medicīniskās palīdzība un vēl 16 personas nogādātas nakts patversmē.

Par dažāda rakstura pārkāpumu izdarīšanu pie atbildības sauktas 553 personas, tai skaitā, 234 - par Rīgas Domes saistošo noteikumu prasību neievērošanu – atvērts alkoholiskā dzēriena iepakojums, dabisko vajadzību nokārtošana neatļautā vietā un citi.

Uz Tūristu informatīvo tālruni trīs mēnešu laikā saņemts 61 zvans par policijas palīdzības nepieciešamību, no tiem 30 gadījumos saņemta un pāradresēta informācija, kas atbilst Valsts policijas kompetencei.

Piecos gadījumos, kad azartspēļu organizēšanas vietas reklāmā izmantoti gaismas specefekti, uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Vienā izklaides vietā divu apsekojumu laikā konstatēti divi gadījumi, kad nepilngadīgām personām tiek pārdoti alkoholiskie dzērieni, par ko uzsākta administratīvā lietvedība.

Divos gadījumos konstatēta intīma rakstura pasākumu reklamēšana taksometros, arī šajos gadījumos uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas