Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Satīriķis Zadornovs Rīgā atklās privātu bibliotēku

Rīgas jūgenstila rajonā šonedēļ, 4.decembrī, krievu valodā lasošajiem tiks atklāta privātā bibliotēka. Tā veltīta pirms 100 gadiem Rīgā dzimušajam krievu rakstniekam Nikolajam Zadornovam, un dibinātāji ir rakstnieka dēls pazīstamais satīriķis Mihails Zadornovs, biznesmenis Igors Mališkovs un izdevniecības Petit prezidents Aleksejs Šeiņins.

Bibliotēka ir sociāls projekts, to varēs apmeklēt bez maksas. Ideja par bibliotēku pieder rakstnieka dēlam M.Zadornovam, informē tās direktore Irina Taturina. Nozīmīgu ieguldījumu bibliotēkas fondā devusi Maskavas izdevēju grupa _ACT_, proti, tie ir 20 tūkstoši dažādu žanru grāmatu, sākot no krievu un citu tautu literatūras klasikas līdz dažādu valodu vārdnīcām. Interesanti, ka te varēs iepazīties arī ar juridisko literatūru, uzzinot, kā iegūt Krievijas Federācijas pilsonību u.c.

Kā informē muzeja direktore, īpašs bibliotēkas lepnums ir plašā audiogrāmatu kolekcija. Grāmatas bibliotēkai akcijās vākuši arī Latvijā iznākošie krievu laikraksti Čas un Subbota, tāpat savu iemīļoto literatūru dāvājuši Krievijā pazīstami ļaudis – Ņikita Mihalkovs, Maksims Galkins, Jevgēņijs Jevtušenko un citi.

Projekta ietvaros M.Zadornovs arī plānojot izveidot literāru klubu, lai atbalstītu jaunos rakstniekus. Bibliotēka atradīsies arhitekta Eizenšteina projektētajā namā Alberta ielā 4. Interesanti, ka visi trīs bibliotēkas dibinātāji šim nolūkam izveidojuši biedrību ZAMŠA, kuras nosaukums veidots no viņu uzvārdu pirmajiem burtiem (Zadornovs-Mališkovs-Šeiņins).

N.Zadornovs dzimis Rīgā 1909.gada 5.decembrī. Viņš ir sarakstījis vairākus vēsturiskus romānus, piemēram, Honkonga, Cunami, Simoda. Daudzus no saviem romāniem rakstnieks sarakstījis Elizabetes ielas 13.namā, kur viņš dzīvoja no 1948. līdz 1992.gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas