Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Saulītis ieskicē izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā, ja slēgs Deglava tiltu

Satiksmei slēdzot Augusta Deglava ielas pārvadu, vienu sabiedriskā transporta maršrutu uz laiku varētu slēgt, bet pārējos novirzīt, žurnālistiem otrdien pastāstīja SIA Rīgas satiksme pagaidu valdes priekšsēdētājs Ernests Saulītis.

Viņš teica, ka pāri tiltam kursē septiņi sabiedriskā transporta maršruti. Pārmaiņu rezultātā vienu trolejbusa maršrutu uz laiku varētu slēgt, bet pārējos maršrutus novirzīt pa apvedceļiem, norādīja Saulītis.

Komentējot iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) lēmumu uzdot slēgt Deglava tiltu, Rīgas satiksmes pārstāvis pauda viedokli, ka šādus lēmumus vajadzētu pieņemt lēnām un izsvērti, nevis tik haotiski.

Tikmēr Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins uzskata, ka šis ir politisks lēmums. Viņš konkrēti nepateica, kā tiks organizēta satiksme pēc tilta slēgšanas, norādot arī uz Iekšlietu ministrijas atbildību. "Pagaidām nav skaidrs, kā Valsts policija ir iedomājusies visu organizēt," viņš noteica, piebilstot, ka atbildību par satiksmes organizāciju būtu jāuzņemas ne tikai pašvaldībai.

Vaicāts, ko darīs, ja Valsts policija ceturtdienas rītā tiltu slēgs, Jakrins sacīja, ka galvenais jautājums ir, ko šajā gadījumā darīs rīdzinieki, īpaši tie, kuri izmanto sabiedrisko transportu. Viņš prognozēja, ka sabiedriskā transporta lietotāji izjutīs lielas problēmas, jo netiks izmantotas vismaz piecas līdzšinējās pieturvietas un par daudziem desmitiem minūšu vai pat stundām paildzināsies laiks ceļā.

"Skaidrs, ka satiksmes plūsmas automātiski organizēsies pāri citiem pārvadiem," piebilda domes pārstāvis, vienlaikus norādot, ka pilsētas centrs atrodas dzelzceļa loka iekšienē un šo pārvadu nav daudz. Situāciju vēl pasliktinās tas, ka ir ieviesti ierobežojumi uz Brasas tilta un notiek remontdarbi Krasta ielā, viņš pieļāva.

Kā vēstīts, iekšlietu ministrs sagaida, ka Rīgas domes atbildīgās amatpersonas līdz ceturtdienai izstrādās plānu satiksmes novirzīšanai prom no Augusta Deglava ielas pārvada. Ministrs otrdien žurnālistiem norādīja, ka gadījumā, ja Rīgas domes atbildīgais departaments neslēgs tiltu pats, tad ceturtdienas rītā to izdarīs Valsts policija.

Viņš skaidroja, ka Valsts policijai slēdzot satiksmi, transporta plūsma tiks novirzīta, mēģinot novērst haosu. Tomēr satiksmes regulēšana ir Jakrina un viņa padoto atbildība, pauda ministrs.

Viņš sagaida, ka tiks izplānota tāda satiksmes plūsma, kas nodrošinās maksimāli ērtu pārvietošanos. "Ja tas netiks izdarīts, tā ir Jakrina atbildība," norādīja Ģirģens, piebilstot, ka viņa kā ministra primārais uzdevums ir rūpēties par personu dzīvību.

Top komentāri

Pakrins
P
Pienačis smagākais brīdis tagadējā Jakrina karjerā, kad par kauto ko konkrēti ir jāatbild un atšaudīšanās ar runas plūdiem vairs neder.
opā
o
Pasaulē šādus būtiskus satiksmes mezglus demontē un atkal samontē pāris dienu laikā. Varbūt paskatieties kā to dara citur! Izbeidziet tēlot idiotus ar 10 -20 cilvēku brigādi. PS Kauno Tiltai jau irieberzies Pāvilostā molu būvējot, ko nekad iepriekš nebija darījis. Kāpēc leiši, kas nespēj tikt ar vienu darbu galā jau ir vinnējuši nākamo projektu?
hvz
h
Kāpēc nevar uzlikt blakus pagaidu tiltu, kas novirzītu kustību no Deglava ielas tilta, ka tas tiek darits, kad pilniba tiek parbuveti tilti valsts meroga? Ak, pareizi Riga tacu trauce majas, kuras pie pasiem tiltiem sabuvetas, stadions Daugava, un kaut kads militarais objekts zem tilta (ar atradusi kur novietot). Viena no zinu raidijumiem izskaneja doma, ka vajag vairak tultu pari dzelcelam, es loti atvainojos, bet vai tas genialais virietis kurs to ieteica, var man paradit vel vienu ielu, kas nebeigsies ar strupcelu lai varetu buvet vel vienu tiltu? Un si atbildibas parliksana vienam uz otru, nu goda vards ka mazi berni smilskaste, viens pazinu jums ir 24 stundas laika lai organizetu satiksmes novirzisanu (tas jau tik viegli paveicams it seviski ar trolejbusiem (labi ka nav tramvaju butu vel vieglak) otri pasaka, ka atbildiba ir jauznemas ari valdibai. Tapec jau valsti ir bardaks, ka visi kaut ko lemj, bet atbildibu par lemumiem neviens nenes
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas