Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Šlesers: lēmums par LPP/LC un TP sadarbības formu vēl nav pieņemts

Partija LPP/_LC _ir tuvāk apvienības veidošanai ar darba devējiem, nekā ar Tautas partiju (TP), taču ar TP ir sākta sadarbība, ceturtdien sacīja LPP/_LC _līderis Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers. Kā attiecības ar TP attīstīsies, būs tieši atkarīgs no spējas vienoties par LPP/_LC _svarīgiem jautājumiem, kas skar ārzemju investoru uzturēšanās atļaujas - par tām ceturtdien jau nobalsoja Saeima, un PVN samazināšanu viesnīcu un ēdināšanas nozarēm.

«Patlaban izskatās, ka abas partijas domā vienoti. Jāpagaida, kā daudzi jautājumi Saeimā tiks lemti tuvākajā laikā, un ja tiešām mūsu partijas spēs vienoties par ilgtermiņa ekonomikas stratēģiju valstī, tad mēs atgriezīsimies un sarunas turpināsies jau par ciešāku sadarbību,» teica A.Šlesers un uzsvēra, ka patlaban vēl ir pāragri runāt par LPP/LC un TP attiecību formu pirms vēlēšanām.

Viņš norādīja, ka nav pareizi runāt tikai par LPP/LC un TP divpusējo sadarbību, jo pievienoties varētu arī uzņēmēji, kas nav apmierināti ar to, kā valstī tiek realizēta ekonomiskā politika. «Ja mēs runājam par konsolidāciju, tā viennozīmīgi varētu notikt daudz plašāk, un tai lielā mērā ir jābūt saistītai ar darba devēju iniciatīvu nākt ar konkrētu risinājumu, kādā veidā realizēt savādāku ekonomisko politiku,» minēja LPP/LC līderis.

Viņš nevēlējās saukt vārdā nevienu uzņēmēju, kurš varētu ienākt politikā, atstājot to viņu pašu ziņā. Jau iepriekš izskanējis, ka A.Šleseru Saeimas vēlēšanās ir gatavs atbalstīt Lido īpašnieks Gunārs Ķirsons.

A.Šlesers kritizēja valdības vēlmi paaugstināt nodokļus, kas vēl vairāk pasliktinās uzņēmumu situāciju. «Tā politika, ko piedāvā Vienotība, ir ļoti kreisa un ļoti bīstama. Ja donors ir gatavs nodot 300 gramu asiņu, bet viņam grib noliet trīs litrus, tad tas donors var arī neizdzīvot,» viņš sacīja.

Rīgas vicemērs atkārtoti akcentēja, ka Saskaņas centrs, ar ko LPP/LC veido koalīciju domē, joprojām ir partijas tuvākie sadarbības partneri. «Modeli, kuru mēs realizējam domē, mēs varētu izmantot arī Saeimā,» viņš piebilda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas