Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Šlesers: mandātu darboties man devuši vēlētāji

“Kāds tad ir šis Latvijas kurss? Salaist dēlī visu, ko var salaist!” pēc atgriešanās no vizītes Maskavā, intervijā _Neatkarīgajā Rīta avīzē _pauž LPP/LC līderis un Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers. Tā viņš atbild uz jautājumu, vai pirms vizītes notika apspriešanās ar Ārlietu ministriju. Man tas nav jādara, apspriedes noliedza A.Šlesers.

”Kāds tad ir šis Latvijas kurss? Salaist dēlī visu, ko vien var salaist! Gan II pasaules karš, gan aukstais karš ir beidzies, sīvākie pretinieki – Vācija, ASV – šodien sadarbojas daudz vairāk ar Krieviju nekā Latvija, kuras daudzi politiķi apzināti eskalē situāciju, lai gūtu šauru politisku labumu,” komentē A.Šlesers. Viņš uzskata, ka viņam par Latvijas attiecībām ar Krieviju ir tāds pats redzējums kā Briselei (SC).

"Tas nav cits redzējums, tas ir tāds pats kā Briseles redzējums. Man ir vēlētāju mandāts, es darbojot likumīgi, un man neviens neko nevar pārmest." Šodien viņš tiksies ar Latvijas uzņēmējiem, lai stāstītu par Maskavas vizītes rezultātiem.

Kā zināms, pēc pašvaldību vēlēšanām Rīgas domē pie varas nākuši Saskaņas centrs kopā ar LPP/LC. Viena no pirmajām delegācijām, kas ieradās vizītē Rīgā, bija Maskavas pašvaldības delegācija. Pēc vēlēšanām, vizītē Maskavā pabijis arī Rīgas mērs Nils Ušakovs.

A.Šlesers ir pārliecināts, ka sabiedrībai ir apnikusi “daudzpartiju koalīcija”, kas nespēj pieņemt lēmumus. Viņaprāt, Rīgā tiek ģenerētas jaunas idejas. “Svarīgi būs ne tikai lielie veiksmes stāsti, bet arī mazāki veiksmes stāstiņi, piemēram, kampaņa Live Riga. Lai gan neesam izmaksājuši algas jaunā biroja darbiniekiem, KNAB jau sācis pārbaudi. Lūk, tā ir tā attieksme pret mūsu iniciatīvu,” intervijā norāda A.Šlesers. No viņa teiktā izriet, ka lietu virzība Latvijā ir pārāk lēna.

“Ja mēs Live Riga gribētu izmantot līdzšinējo praksi un sāktu ar visādām aptaujām, mēs varētu gatavoties 2011. Vai 2012.gadam, nevis 2010.gada svinībām. (…) Tāpēc kopā ar Iepirkumu uzraudzības biroju, tā vadītāju Andreju Tiknusu konsultējāmies, lai nepārkāptu likumus. Laikā, kad Latvijas ekonomika deg zilās ugunīs, lēmumi ir jāpieņem ātri.”

Jau rakstījām, ka sestdien LPP/LC kongresā A.Šlesers vienbalsīgi tika ievēlēts apvienības priekšgalā un līdz ar to kļuvis par partijas premjera kandidātu.

“Manas, Šķēles un Lemberga vecuma un svara kategorijas atšķiras. Būs cīņa par līderiem un partiju piedāvājumiem. Viduvējība vai tehnisks birokrāts nevar būt valsts vadītājs. Ir jāpieņem lēmumi, nevis vienkārši jāpbrauc uz Briseli un jāprasa, vai drīkst,” saka LPP/LC līderis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas