Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Šlesers: Rīgā jāveido tūrisma policija; Kristovskis: vajag patruļas

Ainārs Šlesers (LPP/LC), kurš kandidē pašvaldību vēlēšanās un vēlas kļūt par Rīgas mēru, oponējis savam politiskajam konkurentam Aleksejam Loskutovam no Sabiedrības citai politikai, paziņojot, ka neatbalsta izklaides un atpūtas vietu slēgšanu, ja par iestādi regulāri sūdzējušies tūristi. Viņš uzskata, ka pie pašvaldības policijas jāveido atsevišķa nodaļa, kas nodarbotos ar tūristu krāpšanas jautājumiem, jo iestādes slēgšanas gadījumā tiktu zaudētas darba vietas.

"Atšķirībā no Alekseja Loskutova es iebilstu pret uzņēmumu, kuri krāpj tūristus, tūlītēju slēgšanu. Šīs iestādes nevis jāslēdz, bet jāpanāk, ka tās strādā godīgi. Ja visu uzreiz slēgsim, tad mūsu cilvēki zaudēs darbu," uzskata A.Šlesers.

A.Šlesers uzskata, ka tagad ārpus Latvijas jāizvērš aktīvas reklāmas kampaņas, lai aicinātu tūristus apmeklēt Rīgu. Viņš uzskata, ka ar aviosabiedrības airBaltic un prāmju kompānijas Tallink palīdzību ir radīti visi priekšnoteikumi, lai cilvēki varētu ērti nokļūt Latvijā.

Savukārt Rīgas mēra amata kandidāts Ģirts Valdis Kristovskis (PS) uzskata, ka galvenais tūristu un rīdzinieku drošības garants ir patruļas uz ielām. Patruļu pienācīgu darbu esot iespējams panākt, pārdomāti koordinējot Valsts policijas un Rīgas pašvaldības policijas darbu.

“Runas par kaut kādu jaunu policijas struktūru veidošanu, piemēram, īpašu tūrisma policiju Rīgā, ir vienkārši blefs,” paudis Ģ.V.Kristovskis. Jau esošo divu policiju – pašvaldības un valsts policijas – esamība Rīgas pilsētā no līdzekļu ekonomijas viedokļa var šķist izšķērdība. Problēma ir jārisina ar gudru vadību, nevis lieku naudas tērēšanu, uz A.Šlesera ideju atbildējis Pilsoniskās Savienības Rīgas mēra kandidāts.

Diena.lv jau rakstīja, ka šībrīža Rīgas domes vadība vēlas saņemt tiesības slēgt iestādi, ja par to regulāri sūdzējušies tūristi. Taču, lai to darītu nepieciešamas izmaiņas likumos, ko Ekonomikas ministrija solījusi paveikt līdz rudenim. Ar citiem risinājumiem RD pagaidām nav nākusi klajā.

Atgādinām, ka pēdējā tūrista apkrāpšanas gadījumā cietis kāds brits, kurš saņēmis rēķiņu par 1000 latiem. Policija pagaidām detaļas neizpauž, taču ziņu aģentūras vēstīja, ka viņs ir maksājis pēc katra dzēriena, jo bijis informēts par krāpšanu Rīgas klubos. Starp kluba apsardzi un britu izcēlies konflikts, kā rezultātā brits nokoda apsargam ausi, kas slimnīcā amputēta.

(papildināta ar Kristovska teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI UN SKATIES VĒL:

Birks: tūristu krāpšanu Rīgā var novērst valdība

Skaties divreiz. Lasītāja iesūtīts foto Tautas balsī

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas