Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Sola domāt par autostāvvietu trūkumu Mežaparkā, taču patlaban esot sasietas rokas

"Tā, kā notika pēc Bočelli koncerta, kad bija tikai daži tramvaji un cilvēki principā netika prom no Mežaparka, nedrīkst atkārtoties," iedzīvotāju sūdzībām piekrīt Aivars Tauriņš, valdes priekšsēdētājs pašvaldības uzņēmumam Rīgas meži (RM), kas teritoriju apsaimnieko no pagājušā gada nogales. Viņš sola par šo problēmu domāt, tāpat kā par autostāvvietu trūkumu, taču tās patlaban nevar ierīkot, sestdien vēsta laikraksts Diena. Faktiski visi būvdarbi Mežaparkā ir apstājušies līdz detaļplānojuma pieņemšanai, kas var prasīt vairākus gadus.

"Kamēr tā nav, mums nav nekāda pamata sludināt, ka šeit var parādīties gan panorāmas rats, gan citas atrakcijas. Mežaparks ir dabas pamatne, un pat soliņu nolikt ir vesela procedūra," skaidrojis A. Tauriņš. Viņš atgādina, ka reiz Mežaparkā bija slidotava, karuseļi, kinoteātris, bērnu dzelzceļš, izpletņu lēcēju tornis, bet tagad RM nekas cits neatliek, kā izvietot  vienkāršas un primitīvas" atrakcijas. To nav daudz, jo uzņēmēji uz šejieni neraujas. Darbdienās, pat neraugoties uz labiem laikapstākļiem, cilvēku ir samērāmā maz.

Mežaparka uzturēšanā RM šogad gatavi tērēt pusmiljonu latu, no tiem 200 000 paredzēti pasākumu rīkošanai. 19. jūnijā notiks Siera svētki, jūlija pirmajā pusē skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, bet katru nedēļu sarīkot lielu pasākumu, ko par prasību izvirzījis Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC), RM nav pa spēkam. Uzņēmuma iekšienē virmo ideja estrādes iekštelpās izveidot Dziesmu svētku muzeju, ar ko šobrīd nodarbojas darbinieku grupa. Tad estrādi varētu iesaistīt apritē cauru gadu, uzskata A. Tauriņš.

Jaunu elpu Mežaparka otrā pusē Ķīšezera krastā varētu ienest Somijas un Latvijas kopuzņēmums Marinetek Latvia, kas caur A.Šlesera vadīto Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padomi ieguvis tiesības pie peldvietas veidot pontonu piestātni, kuras pirmā kārta taps šovasar. Tā būs paredzēta 16 jahtām.

Visu Matīsa Arnicāna rakstu "Slavenais Mežaparks tagad nīkuļo" lasiet sestdienas Dienā vai sadaļā Šodien laikrakstā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas