Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Strancim, Štramam, Janitam un trim privātpersonām celtas apsūdzības

Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Māris Leja, izvērtējot lietā savāktos pierādījumus, atzinis tos par pietiekamiem, lai pieņemtu lēmumu par  Pētera Stranča, Viļņa Štrama un Raimonda Janitas saukšanu pie kriminālatbildības par Krimināllikuma 320.

panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu, tas ir, par kukuļņemšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.Kā _Dienu _informēja prokuratūras preses centrā, apsūdzība celta kopumā par četrām noziedzīga nodarījuma epizodēm. Lietā savāktais pierādījumu kopums ir pamats pieņēmumam, ka trīs epizodēs kukulis Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta amatpersonām dots par to, lai Rīgas domē, tās institūcijās un iestādēs tiktu pieņemti būvniecības ierosinātājam labvēlīgi starplēmumi būvatļaujas izsniegšanas procesā.Savukārt vienā epizodē kukulis dots par to, lai zemes īpašnieks iegūtu tiesības veikt viņa īpašumā esošajā zemes gabalā apbūvi ar ievērojami lielāku stāvu skaitu un lielāku intensitāti, nekā to atļāva uz kukuļdošanas brīdi spēkā esošais vietējās pašvaldības teritorijas plānojums un apbūves noteikumi.Bez tam apsūdzība ir celta trim privātpersonām par KL 323.pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu, tas ir, par kukuļdošanu. Attiecībā pret vienu privātpersonu, kura lietā figurē kā aizdomās turamā, lēmums nav pieņemts, _Dienai _sacīja Ģenerālprokuratūras preses sekretārs Andrejs Vasks.

Dienas rīcībā esošā informācija liecina, ka apsūdzības celtas Valsts ieņēmumu dienesta priekšnieka vietnieka Vladimira Vaškeviča šķirtajai sievai Inārai Vilkastei, igauņu uzņēmējam Prītam Tomingam un bijušajam Rīgas un Jūrmalas pilsētas galvam Andrejam Inkulim. Savukārt ceturtā persona ir saistīta ar iespējamās kukuļošanas gadījumu saistībā ar firmas C.M.R. Nami ieceri uzbūvēt Dzelzavas ielā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kompleksu. Prokurors M.Leja Dienai atzina, ka ar pašreizējo pierādījumu bāzi nepietiek, lai šai personai šobrīd celtu apsūdzību, tašu tas var mainīties, ja tiek rasti jauni pierādījumi.

Kā ziņots iepriekš, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājs bija nosūtījis Ģenerālprokuratūrai 2008.gada 14.februārī sāktā kriminālprocesa materiālus par kukuļošanu Rīgas domē (RD), ierosinot saukt pie kriminālatbildības trīs RD Pilsētas attīstības departamenta amatpersonas un četras privātpersonas.

Jau ziņots, ka gada sākumā aizturēts RD Pilsētas attīstības departamenta bijušais vadītājs Vilnis Štrams, viņa pēctecis šajā amatā Pēteris Strancis un administrācijas vadītājs Raimonds Janita. Šīs lietas ietvaros pavasarī KNAB veica kratīšanu arī RD Attīstības komitejas vadītāja Edmunda Krastiņa (TP) darba kabinetā. Neilgi pēc tam viņš no šī amata atkāpās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Rosina saukt pie atbildības 7 personas par kukuļdošanu RD

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas