Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Tā dēvētās Uzvaras dienas priekšvakars Rīgā aizvadīts bez vērā ņemamiem incidentiem

Krievijā un citviet postpadomju valstīs plaši atzīmētās Uzvaras dienas priekšvakars Rīgā likumsargiem līdz šim noritējis bez incidentiem, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas pārstāve Simona Grāvīte. Viņa norādīja, ka situācija Uzvaras dienas priekšvakarā vērtējama kā mierīga un nav notikuši starpgadījumi ne apmeklētāju starpā, ne starp likumsargiem un apmeklētājiem.

Kā ziņots, ieskandināt tā dēvēto Uzvaras dienu Rīgā, Uzvaras parkā, pirmdienas vakarā bija sanākuši vien pāris simti cilvēku.

Uz skatuves, kas uzstādīta pieminekļa pakājē, uzstājas dažādi kolektīvi un solisti, izpildot dziesmas krievu valodā, kā arī dejojot krievu tautas dejas. Šos priekšnesumus, sēžot uz soliņiem, vēro aptuveni 100, galvenokārt vecāka gadagājuma cilvēki. Pasākuma vadītāja pēc katras bērnu un jauniešu izpildītās dziesmas aicina publiku aplaudēt aktīvāk, jo "pārāk klusu aplausu dēļ bērni baidās kāpt uz skatuves".

Citi cilvēki izklīduši pa parka teritoriju, daļa no viņiem apmetušies pustukšajā ēdināšanas zonā, kurā vēl tiek uzstādītas ēdināšanas teltis.

Tikmēr pieminekļa pakājē jau gulst ziedi. Atsevišķos pušķos iesietas lentes Krievijas karoga krāsā. Biedrības 9.maijs.lv pārstāvji dala klātesošajiem svētku karodziņus.

Galvenie pasākumi ir iecerēti 9.maijā, kad tradicionāli uz pieminekli dodas tūkstošiem cilvēku.

Teritoriju apsargā apsardzes firma, patrulē Valsts policija, kā arī dežūrē mediķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas