Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Turgeņeva ielā būs veloceļš; Centrs-Ziepniekkalns šogad tomēr nebūs

Rīgas domes (RD) Satiksmes departaments šogad izbūvēs veloceļš Turgeņeva ielā, savukārt, ņemot vērā šķēršļus tehniskā projekta izstrādē, šogad tomēr, visticamāk, netiks uzsākts darbs pie maģistrālā veloceļa Centrs-Ziepniekkalns, portālam Diena.lv paskaidroja Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Jāatgādina, ka pagājušā gada rudenī Rīgas dome ziņoja, ka plāno tērēt 2,2 miljonus eiro, tostarp izbūvējot maģistrālo veloceliņu Centrs-Ziepniekkalns.

Tomēr, kā ziņo Satiksmes departaments, 2017.gadā Rīgas pilsētas velotransporta attīstības programmas nodrošinājuma ietvaros paredzēts realizēt projektu Veloceļa izbūve Turgeņeva ielā, kura izmaksas ir lēšamas 700 tūkstošu eiro apmērā.

"No nepieciešamās summas 200 tūkstoši tiks izmantoti no Rīgas pilsētas velotransporta attīstības programmas nodrošinājumam paredzētajiem 236 865 eiro, bet atlikusī summa no mērķdotācijām," skaidroja Ahuna-Ozola. 

Tāpat arī šogad velosipēdistiem, visticamāk, nebūs ērts ceļš uz Ziepniekkalnu portālam, Diena.lv sacīja Ahuna-Ozola"No maģistrālā veloceļa Centrs-Ziepniekkalns izbūves, ņemot vērā šķēršļus tehniskā projekta izstrādē, un bažas, ka tās netiks atrisinātas līdz būvniecības sezonas sākumam, atteicāmies. Tomēr vēlos norādīt, kolīdz tehniskā projekta jautājums tiks atrisināts, tā nekavējoties Satiksmes departaments izskatīs iespēju iesniegt šo projektu budžeta grozījumos projekta realizācijai."

Runājot par velosipēdiem paredzētu infrastruktūru, jāatgādina, ka arī VAS Latvijas Valsts ceļi pērn ziņoja, ka šogad līdz 31.martam plānots izstrādāt velosatiksmes attīstības plānu. Kā uzņēmuma Latvijas Valsts ceļi valdes priekšsēdis Jānis Lange norādīja aģetūrai LETA - arī nepietiekama ceļu būvei paredzēta finansējuma apstākļos ir būtiski izbūvēt ērtu un drošu veloinfrastruktūru vietās, kur tā būs paredzēta. Vienlaikus gan viņš atzīmēja, ka ne visur, kur tiks būvēti jauni ceļi, tiks paredzēta veloinfrastruktūra. Kā uzsvēra Lange, jo attīstītāka valsts, jo lielāka uzmanība tiek piešķirta velotransportam. 

LVC ar Riteņbraucēju apvienību parakstīja arī sadarbības līgumu. Apvienības valdes priekšsēdis Viesturs Silenieks pateicās LVC par izpratni. Viņš skaidroja, ka kopā ar uzņēmuma pārstāvjiem ir rīkota diskusija par veloinfrastruktūru un LVC pārstāvji koleģiāli esot pieņēmuši riteņbraucēju idejas.

 

Top komentāri

Bunis
B
Tieši uz Ziepniekkalnu vajag, un steidzamāk nekā citos virzienos. Turgeņeva ielas veloceliņš salīdzinoši ir mazsvarīgs. Uz Ziepniekkalnu veloceliņam arī nav tik milzīgas izmaksas, salīdzinoši ar kopējo garumu (salīdzinoši ar mini Turgeņeva ielas gabalu). Jau pad.laikos uz Ziepniekkalnu tika solīts arī tramvajs (nevis pa kapiem uz Skansti). Vieta tam ir rezervēta gar Valdeķu ielu un stāv tukša jau 30 gadus. Turpat arī mierīgi var mēneša laikā iekārtot veloceliņu un nevajag nemaz 2 miljonus tur norakstīt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas