Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Ūdensvada avārijas dēļ Rīgā ierobežota 5.un 9.tramvaja satiksme

Tā kā vēl nav novērsta piektdien vakarā Rīgā, Ganību dambī, notikusī ūdensvada avārija, šodien joprojām ierobežota 5. un 9.tramvaja satiksme, informēja pašvaldības SIA Rīgas satiksme preses sekretārs Viktors Zaķis.

"Remontdarbus Ganību dambī 10 nav izdevies pabeigt un tie vēl turpinās arī šodien, līdz ar to tramvaju satiksme ir ierobežota," sacīja Zaķis.

Lūgts komentēt, vai Rīgas satiksme plāno apzināt radušos zaudējumus un vērsties ar prasību pret avārijas vaininiekiem, viņš atzina, ka šis jautājums, iespējams, tiks skatīts nākamnedēļ.

"Mēs saprotam, ka tā ir force majeur situācija un ne jau tīšām šis bojājums veikts. Patlaban svarīgākais ir pabeigt darbus un atjaunot satiksmi, savukārt par tālāko lietu virzību, iespējams, domāsim nākamās nedēļas sākumā," sacīja Rīgas satiksmes pārstāvis.
Pašvaldības SIA Rīgas ūdens pārstāvis Arturs Mucenieks atzina, ka šīs dienas laikā ūdensvada remontu "vajadzētu pabeigt". "Problēmu rada apstāklis, ka avārija ir sarežģīta, jo notikusi lielā - četru metru - dziļumā. Patlaban darām visu, lai to novērstu un, ja neradīsies papildu sarežģījumi, darbus vajadzētu pabeigt līdz šīs dienas vakaram. Tramvaju satiksme acīmredzot tiks atjaunota tikai rīt," sacīja Mucenieks.

Viņš arī atzina, ka avārijas dēļ šodien bez ūdens palicis veikals Rimi, kas atrodas tiešā avārijas vietas tuvumā. Sazinoties ar Rimi pārstāvjiem, LETA noskaidroja, ka veikala darbība nav traucēta.

"Mums ir atvests dzeramais ūdens pietiekamos daudzumos. Esam gan slēguši tualetes, tikmēr pats veikals strādā ierastajā režīmā," sacīja veikala pārstāvji.

Piektdien Ganību dambī kāda uzņēmuma darbinieki, veicot mikrotunelēšanas darbus, ir bojājuši maģistrālo ūdensvadu pusmetra diametrā, līdz ar to uz ielas izplūda liels daudzums ūdens, izskalojot sliedes. Tāpēc drošības apsvērumu dēļ 5. un 9.maršruta tramvaji pagaidām kursē tikai līdz Ausekļa ielai.

5.tramvaja maršrutā slēgts posms no Ausekļa ielas līdz Mīlgrāvim, savukārt 9.tramvajs nekursē posmā no Ausekļa ielas līdz Aldarim. Tramvaju pasažieriem tiek piedāvāts izmantot paralēlos maršrutus - 2. un 24.autobusu. Biļetes, kas iegādātas braucienam tramvajā, ir derīgas braukšanai šajos autobusos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas