Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ušakovs: konkurss nebūtu ētisks pret uzņēmēju

Rīkot konkursu par peldošo piestātņu izvietošanu Daugavmalā -  11.novembra krastmalā, nebūtu ētisks pret uzņēmēju, kurš ierosināja šo ideju. Tā uzskata Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Intervijā LNT viņš pauda, ka peldošo piestātņu ideja ir laba, taču ja Rīgas dome rīkos konkursu, iespējams, nākotnē neviens uzņēmums vairs neatklās pašvaldībai oriģinālas idejas. Ņemot vērā, ka konkrētais uzņēmējs pats nāca klajā ar šādu ideju, nebūtu korekti, to piedāvāt konkursā citiem uzņēmējiem. Viņš uzskata, ka šī ideja ir lieliska.

“Šo ideju izdomāja konkrēts uzņēmējs. Viņi atnāca uz pilsētu un piedāvāja. No pilsētas prasa ūdeni un kanalizāciju. Šajā situācijā rīkot konkursu, neesmu pārliecināts, ka tas būtu ētiski un ka tā būtu pareiza rīcība pret uzņēmējiem vispār. Nākamreiz, kad uzņēmējam parādīsies ekskluzīva ideja, vai viņš gribēs dalīties ar Rīgas pašvaldību?”

Komentējot, kāpēc sabiedrībā ir tik plaša un negatīva rezonanse par šo iniciatīvu, N.Ušakovs izskaidroja, ka varbūt cilvēkus uztrauc tas, ka tiek iznomāta krastmala, taču tā tas neesot. Tagad krastā stāv trīs kuģīši, lai stāv arī pontoni, viņš sacīja. Izskanējusī peldošo piestātņu nomas maksa esot darba variants.

Projekta ideja ir uz Daugavas ūdens izveidot vietu ar bāriem, restorāniem, kafejnīcām, viesnīcām, jahtu un laivu piestātnēm, veikaliem un daudz ko citu. Kopējais investīciju apjoms mērāms no 15 līdz 20 miljoniem eiro un projekts radītu vismaz 500 jaunas darbavietas.

Jau vēstījām, ka, iztiekot bez konkursa rīkošanas, Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) uzreiz piekrita uzņēmuma P.V.B. lūgumam iznomāt Daugavas krastmalu, taču domnieki pagaidām šo ideju nobremzējuši un izņēmuši no komiteju dienas kārtības, lai jautājumu izpētītu.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas