Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ušakovs: Rīga tūristiem ir ideāla vieta, ja vērtējam cenu un kvalitāti

Rīgas Dome iecerējusi pilsētu izrotāt jau no 18.novembra, un strādāt pie jaunu tūristu piesaistīšanas no Krievijas, tā pēc atgriešanās no vizītes Maskavā intervijā LNT sacīja mērs Nils Ušakovs (SC). Viņaprāt, Rīga ir ideāla vieta, ja salīdzina cenu un kvalitāti.

"Mums ir provizoriski sarunāts ar Maskavas pilsētas medijiem, ka ar atlaidēm reklamēsim Rīgas pilsētu, ka mēs domāsim par to, kā centralizēti strādāt tūrisma kompānijām, vedot tūristus uz Rīgu, mēs runājām ar vēstniecību, lai padarītu vīzas izsniegšanas pakalpojumus daudz draudzīgākus. Plāns ir ar 18. novembri izrotāt pilsētu līdz janvāra beigām, jo, piemēram, Krievijā ir ilgas brīvdienas, ka cilvēki grib braukt prom. Ne visi var atļauties Parīzi vai Vīni, bet Rīga ir ideāla vieta, ja ņemsim cenu pret kvalitāti."

Dome ir apņēmusies novērst krāpšanu bāros līdz Ziemassvētkiem. Šobrīd neesot mehānisma, lai izvairītos no situācijas, ka īpašnieks pēc divām dienām atver bāru ar jaunu nosaukumu, un saņem jaunu alkohola tirdzniecības licenci. "Juristi pēta tiesiskus pamatus, lai liegtu šīm vietām normāli funkcionēt. Ja Martini Asti 6 litru pudele maksā 2000 latu, tad kaut kas nav kārtībā. Līdz Ziemassvētkiem tas būs novērsts." Biznesam, kas pelna naudu ar šādām metodēm, strādāt nebūs iespējams, ir pārliecināts pilsētas mērs.

“Nav problēma ar cenām. Mums ir brīva valsts, un pudeli var tirgot kaut vai par 5000 latu, bet problēma ir tā, ka cilvēks atnāk, un viņš nezina, cik tas maksā. Viņš domā, ka tas maksā 20 vai 50 latu, un viņam pēc tam pasaka, ka ēdienkartē ir rakstīts, cik tas maksā,” situāciju Vecrīgā un melno bāru sarakstu pirmdien komentēja Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs). Dome plāno novērst krāpšanu bāros līdz Ziemassvētkiem.





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas