Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ušakovs un Ameriks plāno kandidēt EP vēlēšanās

Partijas Saskaņa Rīgas domes frakcija un partijas Gods kalpot Rīgai valde nolēmusi aicināt iekļaut Saskaņas Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu sarakstā Rīgas mēru Nilu Ušakovu un bijušo vicemēru Andri Ameriku (GKR).

To šodien pēc abu politisko spēku sanāksmēm paziņoja Ušakovs, kurš, pēc neoficiālas informācijas, varētu būt saraksta pirmais numurs.

Viņš sacīja, ka lēmums kandidēt EP ir smagākais viņa politiskajā karjerā. "Esmu veltījis desmit gadus, strādājot Rīgā kopā ar fantastisku komandu. Daudzi darbi ir pabeigti, sākot no sociālās jomas, turpinot ar skolu, pagalmu, promenāžu remontiem. Mums ir ar ko lepoties," pauda mērs.

Ušakovs norādīja, ka šobrīd tiek izvērsts politiskais karš pret Rīgas domi. "Tas, ka cīņa daudziem politiskiem spēkiem pret mani ir kļuvusi par dzīves jēgu, ir fakts" sacīja Ušakovs.

"Ne es, ne Andris nebaidāmies no vēlēšanām," sacīja Ušakovs atbildot uz jautājumu, vai cilvēkiem neradīsies priekšstats, ka abi politiķi bēg no atbildības Rīgā. 

Tāpat Rīgas mērs norādīja, ka, ja Saskaņas valde akceptēs viņa kandidatūru, "viņš nedosies atpūsties", bet gan cīnīsies visiem iespējamajiem līdzekļiem, lai neļautu labējām partijām izlaupīt Rīgu. Ušakovs arī pauda pārliecību, ka, ja viņš tiks ievēlēts EP, domē paliks pietiekami profesionāla komiteju vadītāju un deputātu komanda, kura spēs turpināt visus pašreizējās koalīcijas sāktos darbus.

"Es nebaidos no tā, kas mani sagaidīs nākamo trīs mēnešu laikā. Tie varētu būt smagākie mēneši manā politiskajā karjerā. Taču tas ir mans pienākums saglabāt visu, kas ir paveikts un neļaut to izlaupīt citiem. Šajā situācijā mans izaicinājums ir aizstāvēt ne tikai Rīgu, bet arī Daugavpili, Rēzekni, Liepāju un citas pašvaldības, jo visas reformas tiek plānotas uz pašvaldību, un tātad - uz iedzīvotāju rēķina," sacīja Ušakovs.

Iepriekš Saskaņas valde kā saraksta līderi EP vēlēšanās bija izvirzījusi Saeimas deputātu Vjačeslavu Dombrovski.

Ušakovs sacīja, ka visi jautājumi par Rīgas domes vadību arī turpmāk tiks skatīti Saskaņas un GKR bloka iekšienē. Pašreizējais mērs domē strādāšot līdz pat EP vēlēšanām.

Par EP vēlēšanu saraksta apstiprināšanu Saskaņa lems ceturtdien, 28.februārī.

EP vēlēšanas notiks maijā.

Top komentāri

Ha
H
Abi brăļi Vilmări dosies iekarot Briseli...Izskatăs smiekligi!.
Neslāvs
N
Šie noziedznieki bēg no izzagtas bankrotējošas pilsētas? No roku dzelžiem neviens vēl nav aizbēdzis!
viena tante teica...
v
Divas žurkas bēg uz Briseli...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas