Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uzvaras parkā aizturētais ir aktīvists Ainis Sproģis

Rīgā, Uzvaras parkā par nepakļaušanos policijas prasībām un atrašanos alkohola reibumā sabiedriskā vietā aizturētas divas personas, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā. Viena persona aizturēta par atrašanos alkohola reibumā sabiedriskā vietā, bet otra par nepakļaušanos policijas prasībām. Iereibušajam jau noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, bet par nepakļaušanos policijas prasībām sākta administratīvā lietvedība, kurā vērtēs situāciju.

Visticamāk, par nepakļaušanos policijas prasībām tika aizturēts aktīvists Ainis Sproģis, kurš kopā ar biedriem bija ieradies protestēt, lai uzstātu uz pienākumu zināt valsts valodu. Sproģis sociālajā tīklā Facebook ievietojis paša nofilmētu video par savu aizturēšanu. Video redzams, ka vīrieti apsargā vairāki likumsargi, kas vēlāk viņam lika iekāpt policijas automašīnā, kura devās uz policijas iecirkni.

Sproģis apgalvo, ka vairāk kā stundu viņu "marinēja", nepaskaidrojot aizturēšanas iemeslus. Video redzams, ka viens no policistiem gan vēlāk paskaidrojis, ka Sproģis tiek aizturēts, jo pret viņu uzrakstīts iesniegums.

 

Jau ziņots, ka likumsargi šodien no Uzvaras parka eskortējuši vismaz trīs protestētājus. Policistu ieskauti trīs cilvēki Uzvaras parkā stāvēja, rokās turēdami plakātus, kas vēstīja "Nezināt valsts valodu, kurā dzīvo, var ciemiņš, idiots vai okupants, kurš uzspiež savu valodu". Plakātu turētāji uzvedās mierīgi un klusi, kā arī stāvēja aiz ziedu nolikšanas vietu norobežojošās sarkanās lentas.

Policija aģentūrai LETA iepriekš paskaidroja, ka pasākuma organizatori nav vēlējušies, lai viņu pasākumā piedalītos cilvēki ar minētajiem plakātiem. Tāpēc viņiem palūgts teritoriju atstāt. Šīm personām ierādīta vieta ārpus teritorijas robežas.

 

Top komentāri

ta nu gan
t
Tas jums, rīdzinieki, par to, ka Rīgas domes vēlēšanu dienās nevarat savas pakaļas uz iecirkņiem aizvilkt. Rīgas pašvaldības policija ir Ušakovam kabatā, tā pat kā pieminēto vēlēšanu iecirkņu organizēšana , starp citu....
zvirbulēns
z
Krievvalodīgie, kuri nepārvalda latviešu valodu, strādā policijā? Kozlovski, kas darās, ko?
kaut kāds sviests
k
Lūdz Aini Sproģi nopublicēt tā iesnieguma tekstu, lai citu reizi, kad kādu vajadzēs noņemt no distances, sabiedrība zinātu kāds iesniegums ir jāuzraksta. Un protams, kurš pieņēma lēmumu aizturēt uz šī iesnieguma pamata, katram darbam ir vārds un uzvārds.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas