Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Baltic Taxi: Rīgas dome iekasēt jaunas nodevas prot, bet nozari sakārtot nespēj

Naktī uz otrdienu Vecrīgā pie 3. vidusskolas notika kārtējais incidents, kurā taksists no konkurējošā uzņēmuma pret Baltic Taxi šoferi izturējies agresīvi, apsaukājies un pagrūdis viņu. Kā portālam Diena.lv uzņēmuma Baltic Taxi vārdā pauda nozares konsultants Jānis Naglis, šādi atgadījumi Rīgā jau ir pieredzēta lieta, taču šoreiz jāuzsver kāds konkrēts aspekts – šis incidents ir pierādījums Rīgas domes nespējai sakārtot taksometru pakalpojumu nozari pilsētā, jo īpaši Vecrīgā.

Pagājušajā gadā spēkā stājās Rīgas domes saistošie noteikumi, kas regulē taksometru licencēšanas
kārtību. Tajos tika paredzēti ierobežojumi iebraukšanai Vecrīgā, un pārvadātājam Rīgas dome
noteica gada nodevu 300 eiro apmērā.

Ieviešot iebraukšanas licences, Rīgas dome solīja gan to, ka nozarē tiks izskausti šādi incidenti, gan to, ka negodīgajiem pakalpojumu sniedzējiem tiks atņemtas licences, samazinot kopējo taksometru skaitu
pilsētā.

Naglis norādīja, ka šajā jomā Rīgas domes bilance pērnā gada laikā ir - 0 sodu, 0 atņemtu licenču, bet iekasētā summa par iebraukšanas licencēm no taksometru pakalpojumu sniedzējiem – 200 tūkstoši eiro. Pretī Naglis liek šādus skaitļus - kaut uzņēmums par iebraukšanas licencēm Rīgas domes budžetu papildinājis par 48 tūkstošiem eiro, bandītisms, pretēji solījumiem, nav izskausts - pērn ļaunprātīgi aizdedzinātas sešas Baltic Taxi automašīnas, bet 35 spēkratiem pārdurtas riepas. Nupat arī sociālajos tīklos plašu uzmanību izpelnījās video, kurā redzams, kā tiek "kārtotas lietas" taksometru nozarē Rīgā.



"Joprojām notiek šādi iebiedēšanas gadījumi, un notikušais liecina par katastrofālu situāciju Vecrīgā, no
kuras cieš arī klienti. Ko par iekasētajiem 200 tūkstošiem eiro ir izdarījusi Rīgas dome savu solījumu pildīšanai? Atgādinu, ka pēc piecu taksistu uzbrukuma toreizējam izglītības ministram Vjačeslavam
Dombrovskim, notikumiem attīstoties, Rīgas dome solīja nozares sakārtošanu, sodus un licenču
atņemšanu par pārkāpumiem. Neesam dzirdējuši par nevienu reālu pārkāpumu, par kuru būtu
piemērots sods un licence atņemta visā pagājušajā gadā," pauda Naglis, piebilstot: "Vecrīga nav bezizmēra teritorija – ja pašvaldības policija nav spējīga kontrolēt divsimt taksometrus,
jājautā, tieši kādus sasniegumus no tās vispār var gaidīt."

Naglis uzskata, ka arī valsts nav pildījusi savus solījumus nozares, konkrēti taksometru licencēšanas, sakārtošanā. Ieviestais 130 eiro sociālais avansa maksājums papildu Rīgas domes licencēm uz auto to nenodrošina – tas sadārdzina pakalpojuma sniegšanu nodokļus maksājošiem pakalpojuma sniedzējiem, bet nepiedāvā nekādus instrumentus, kas veicinātu, lai nodokļus sāk maksāt citi.

Top komentāri

Kaspars
K
Ļoti cienijamā Rīgas dome! Nu lūdzu, paceliet Rīgā licences kartīšu cenas x10, lai beidzot šie pārgudrie likumu un taksometru noteikumu bakstītāji dabīgi atsijātos. Nelieciet ciest pārējiem valsts 800 taksometru šoferiem, kas pelna naudu ģimenēm, nevis mafijai, ielas meitām, bordeļiem utt, mums tā visa nav un mēs pelnam naudu godīgi. Nepaceļot naudu tieši Rīgā, šie ietekmīgie, atklātie un slēptie, izbijušie un esošie politiķi, sakūdīs atkal valsts "100 gudros" pamainīt kādu negudru likumu, noteikumu uz vēl negudrāku.
.....
.
Nozari nevar "sakārtot", tā tikai kārtējā ačgārnā dažu Latvijas postpadomistu izpratne par tirgus ekonomikas principiem. Tirgus pats par sevi ir nekārtība, tikai sociālismā un tālāki komunismā to mēģina kārtot.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē