Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Dobeles dzirnavnieks: Rīgas dzirnavnieka īpašnieku maiņa tirgū korekcijas neieviesīs

Graudu pārstrādes uzņēmuma AS Rīgas dzirnavnieks nonākšana Lietuvas kompānijas Malsena Plius īpašumā patēriņa tirgū korekcijas neieviesīs, atzina AS Dobeles dzirnavnieks valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

"Rīgas dzirnavnieka īpašnieku maiņa patēriņa tirgū korekcijas neieviesīs, jo patēriņa preču cenas izmaiņas ietekmē izejvielu iepirkuma cenas, ko nosaka pasaules biržā. Dobeles dzirnavnieka stratēģiskie mērķi netiks mainīti - turpinām iesākto investīciju projektu realizāciju un stabili attīstām produkcijas realizāciju gan Latvijā, gan eksporta tirgos," sacīja Amsils.

Viņš arī norādīja, ka Dobeles dzirnavnieks kā viens no vadošajiem graudu pārstrādes uzņēmumiem Baltijā vēl veiksmi Rīgas dzirnavniekam.

"Ceram, ka pārmaiņas nesīs pozitīvus rezultātus ne tikai pašam uzņēmumam, bet nozarei kopumā," sacīja Amsils.

Dobeles dzirnavnieks dibināts 1994.gadā. Uzņēmuma apgrozījums 2012.gadā bijis vairāk nekā 60 miljoni latu. Kopš 2008.gada uzņēmuma īpašnieks ir Igaunijas miltu pārstrādes uzņēmums Tartu Mill.

Kā ziņots, trešdien Zviedrijas koncerns Lantmännen pavēstīja, ka nolēmis pārdot AS Rīgas dzirnavnieks 100% kapitāldaļu, jo turpmāk koncentrēs savu darbību uz Skandināvijas tirgu. Uzņēmums pārdots Lietuvas graudu pārstrādes uzņēmumam Malsena Plius.

Kā norādīja Malsena Plius vadītājs Gintautas Migonis, darījums stiprinās uzņēmuma pozīcijas tirgū, ļaus piedāvāt plašāku produktu klāstu, kā arī nostiprināt pozīcijas eksporta tirgos.

Savukārt Rīgas dzirnavnieka valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons norādīja, ka pagaidām vēl esot grūti spriest, vai uzņēmums saglabās pašreizējo produktu klāstu, kā arī norādīja, ka maizes tirgu darījums "vismaz teorētiski neiespaidos".

"Vecie īpašnieki vairāk fokusējas uz savu iekšējo tirgu, savukārt jaunie akcentu liks uz eksportu. Vismaz pagaidām neesam neko dzirdējuši, ka populārā Axa produkcija tiktu noņemta no ražošanas. Varbūt līnija tiks turpināta, bet ar citu nosaukumu. Savukārt Latvijas maizes tirgu darījums vismaz teorētiski nevarētu ietekmēt. Protams, ar uzņēmuma pievienošanu lietuviešiem palielināsies Rīgas dzirnavnieka konkurētspēja, tomēr maizes vai miltu cenas darījums neietekmēs," sacīja Jansons.

Rīgas dzirnavnieks ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus - industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem Hercogs, Herkuless un Axa.

Saskaņā ar Firmas.lv informāciju 2011.gadā Rīgas dzirnavnieka apgrozījums bija 18,41 miljons latu, kas ir 29% pieaugums salīdzinājumā ar 2010.gadu, kad uzņēmums apgrozīja 14,18 miljonus latu.

Uzņēmuma peļņa 2011.gadā samazinājusies vairāk nekā divkārt - no 1,14 miljoniem latu 2010.gadā līdz 439 417 latiem pērn.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē