Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvijas balzams: Rosinātais dabas resursu nodoklis ir nepārdomāts

Kārtējās politiskās vienošanās rezultātā Latvijas tirgotājus no jaunā gada grib "iepriecināt" ar vēl vienu papildu slogu nesamērīga dabas resursa nodokļa veidā uz drukāto reklāmu. Šis solis tiek sperts, neņemot vērā nozares pārstāvju izteiktos priekšlikumus, ir sasteigts un vājinās mazo tirgotāju konkurētspēju, saka Latvijas balzams veikali valdes priekšsēdētājs Pāvels Fiļipovs.

LB veikalu vadītājs solidarizējas ar nozares pārstāvjiem un aicina samazināt dabas resursa nodokļa likmi, un paredzēt atvieglojumus komersantiem, kuri noslēguši līgumu par atkritumu apsaimniekošanu.

Tirgotājiem nākamais gads būs ļoti smags. Nozare jau tā tiek pārbaudīta ar virkni slogu jaunu prasību veidā, ko nosaka pāreja uz vienoto valūtas sistēmu, alkoholisko dzērienu tirgošanas speciālo nosacījumu izpilde no nākamā gada 1. janvāra, depozīta taras pieņemšanas punktu iekārtošana un obligātās videonovērošanas ieviešana alkohola tirdzniecībā. Šis pasākumu kopums ir būtisks slogs visiem nelielajiem komersantiem un veikalu ķēdēm, it īpaši reģionos, un var beigties ar bankrotiem, pauž nozares pārstāvis.

Uzņēmējs pauž atbalstu Latvijas Tirgotāju asociācijas biedru viedoklim un nostājai, ka dabas resursa nodokļa likme, ko piedāvā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, ir jāsamazina līdz 15 latiem par tonnu drukātā materiāla (ministrijas piedāvāta likme paredz nākamgad ieviest nodokli 570 eiro apmērā par tonnu un palielināt to līdz 1000 eiro par tonnu no 2016.gada janvāra).

Varbūt izklausīšos sarkastisks, bet ir sajūta, ka valdībai patīk aiziet svinēt svētkus ar "padarīta darba" sajūtu - pirms Jāņiem tas bija sasteigts balsojums par specializēto dzērienu tirdzniecības nodaļu ieviešanu un videonovērošanas prasībām, tagad, gada nogalē - atkal jauns nodoklis, negaidīti un neizvērtējot nozares situāciju. 

To vērtēju kā mazo un vidējo uzņēmēju konkurences vājināšanu un nepārdomātu nodokļu politiku, kas nekādā mērā neveicina stabilas uzņemējdarbības vides izveidi Latvijā, pauž Latvijas balzama veikalu vadītājs Fiļipovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē