Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

ZZ Dats: Carnikavas novada un uzņēmuma domstarpības nav saistībā ar eiro ieviešanu

Šī gada 5. aprīlī Carnikavas novada pašvaldība savā mājas lapā ir publicējusi informāciju: Uzņēmums izmanto eiro ieviešanu, lai iedzīvotos uz pašvaldību rēķina. Rakstā minētais uzņēmums SIA ZZ Dats vēlas sniegt savu redzējumu.

Domstarpības starp Carnikavas novada pašvaldību un SIA ZZ Dats izraisījās pirms pusgada pašvaldības izsludinātā iepirkuma Elektronisko pakalpojumu programmatūras izstrāde un ieviešana Carnikavas novada pašvaldības vajadzībām norises gaitā un rezultātu paziņošanā. Iepirkums tika izsludināts pagājušā gada rudenī un 15.10.2012 piedāvājumus iesniedza 5 pretendenti: SIA Kleintech services (izstrādes izmaksas Ls bez PVN - 9200); SIA ZZ Dats (izstrādes izmaksas Ls bez PVN - 2955); SIA Odo (izstrādes izmaksas Ls bez PVN – 12120); SIA Lursoft IT (izstrādes izmaksas Ls bez PVN – 19200); SIA ITFM grupa (izstrādes izmaksas Ls bez PVN – 9200).

Šeit jāpiezīmē, ka SIA ZZ Dats jau ilgstoši nodarbojas ar pašvaldību funkcionālā nodrošinājuma programmatūras izstrādi un uzturēšanu, tajā skaitā, arī pašvaldību elektronisko pakalpojumu izstrādi. Šādu pakalpojumu piemērs ir jau ilgstoši funkcionējošs portāls www.epakalpojumi.lv. Līdz ar to SIA ZZ Dats ir uzkrājis lielu pieredzi un kompetenci pašvaldību elektronisko pakalpojumu jomā un uzņēmumam ir nopietnas iestrādes, kuras varēja tikt izmantotas iepirkuma piedāvājumā. Ar šo aspektu, respektīvi, jau gatavu moduļu izmantošanu SIA ZZ Dats pamatoja iepirkuma organizatoriem piedāvātās zemās izstrādes izmaksas. Pēc iepirkuma nolikuma par uzvarētāju bija jāpasludina pretendents, kurš izpilda nolikuma parsības un kurš piedāvā viszemāko cenu. Tā kā SIA ZZ Dats izpildīja visas nolikuma prasības un piedāvāja viszemāko cenu, tad par uzvarētāju bija jāpasludina SIA ZZ Dats. Tomēr pašvaldībai vien zināmu iemeslu dēļ tā nenotika, uzvarētājs netika izsludināts, bet tika pārtraukts un anulēts viss iepirkums.

2012. gada novembrī pašvaldība izsludināja jaunu iepirkumu ar izmainītu tehnisko specifikāciju. Bez citām nebūtiskām izmaiņām tehniskajā specifikācijā bija nācis klāt punkts: "Portālu izstrādāt izmantojot atvērtā koda programmatūru". SIA ZZ Dats savā piedāvājumā lika priekšā izmantot jau esošus gatavus lētus moduļus un trūkstošo programmatūru speciāli Carnikavas pašvaldības vajadzībām izstrādāt, izmantojot "atvērtā koda programmatūru". 2012. gada 26. novembrī savus piedāvājumus iesniedza tie paši 5 pretendenti, papildus uzrādot arī speciālista stundas izmaksas:

1) SIA Kleintech services, izstrādes izmaksas Ls bez PVN - 9150,00, speciālista stundas izmaksas Ls bez PVN – 35,00.
2) SIA ZZ Dats, izstrādes izmaksas Ls bez PVN – 3265,00, speciālista stundas izmaksas Ls bez PVN – 17,50.
3) SIA Odo, izstrādes izmaksas Ls bez PVN – 6800,00, speciālista stundas izmaksas Ls bez PVN – 40,00.
4) SIA Lursoft IT, izstrādes izmaksas Ls bez PVN – 9600,00, speciālista stundas izmaksas Ls bez PVN – 17,00.
5) SIA ITFM grupa, izstrādes izmaksas Ls bez PVN - 8200.00, speciālista stundas izmaksas Ls bez PVN – 20,00.

Iepirkuma organizētājs Carnikavas novada pašvaldība par uzvarētāju pasludināja SIA Odo ar izstrādes izmaksām Ls bez PVN 6800,00 un speciālista stundas izmaksām Ls bez PVN - 40,00, izslēdzot SIA ZZ Dats no vērtēšanas, pamotojot to ar neatbilstību tehniskās specifikācijas prasībām, respektīvi, „atvērtā koda programmatūras” nepilnīgu izmantošanu.

Kā jaun minēts, SIA ZZ Dats pašvaldību funkcionālā nodrošinājuma programmatūras un arī pašvaldību elektronisko pakalpojumu izstrādes jomā ir uzkrājis gandrīz 20 gadu pieredzi un uzņēmums uzskata, ka tā speciālisti ir ne mazāk kompetenti kā augstāk minētā iepirkuma uzvarētāja speciālisti. Līdz ar to pašvaldībai nepieciešamo programmatūras izmaiņu darbu izmaksu aprēķinā tika izmantota speciālistu stundas izcenojums Ls bez PVN - 40,00, kurš atšķiras no citām pašvaldībām piemērotā speciālista stundas izcenojuma.

Kā izriet no iepriekšējā izklāsta, tad Carnikavas novada un SIA ZZ Dats domstarpības nebūt nav saistībā ar eiro ieviešanu un diez vai var runāt arī par uzņēmuma iedzīvošanos uz Carnikvas novada pašvaldības rēķina, pielāgojot novada programmatūru pārejai uz eiro, ja konkrētā Carnikavas novada izmaksas sastāda tikai nedaudz vairāk kā 1% no visu 119 Latvijas pašvaldību kopējām eiro ieviešanas programmatūras izstrādes izmaksām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bažas par drošību un turību

Latvijas iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi ir zema. To atklāj Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja Eurostat pētījums, kas attiecas uz ES dalībvalstīm 2023. gadā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē