Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Abāšins: 2017.gads ir pārāk optimistisks termiņš obligātās veselības apdrošināšanas ieviešanai

Apdrošināšanas nozare konceptuāli atbalsta obligātās veselības apdrošināšanas modeļa ieviešanu Latvijā. Vienlaikus esam piesardzīgi un uzskatām, ka ir nepieciešams ļoti rūpīgi sagatavoties, lai obligātā veselības apdrošināšana valstī kalpotu iedzīvotāju veselības aprūpes pieejamības un kvalitātes uzlabošanai, kā arī atvieglotu valsts budžeta slogu.

Mūsuprāt, 2017.gads ir pārāk optimistiski uzstādīts mērķis pilnvērtīgai ieceres realizēšanai kaut vai tāpēc, ka iesaistītajām pusēm jāspēj vienoties par valsts apmaksāto pakalpojumu grozu, kas bijis "karstais kartupelis" jau 25 gadus, kopš jautājums virzīts apspriešanai. Lai gan šobrīd nav plānota privāto apdrošinātāju iesaistīšana ieceres īstenošanā, Latvijas Apdrošinātāju asociācija ir gatava dalīties ar gadiem uzkrātajām zināšanām Latvijā, kā arī par citu valstu pieredzi līdzīgu reformu īstenošanā, iesaistoties darba grupā, kura strādās pie obligātās veselības apdrošināšanas modeļa sagatavošanas un ieviešanas.Kā vēstīts, ceturtdien, 1.oktobrī premjerministre Laimdota Straujuma (Vienotība) savā ziņojumā Saeimai par valdības deklarācijas izpildi minēja, ka valdība tuvākajā nākotnē plāno ieviest obligāto veselības apdrošināšanu. Šis jautājums ticis virzīts jau agrāk, bet līdz šim nav guvis vajadzīgo nozares atbalstu, un arī šobrīd izskanējušie komentāri liek domāt, ka gaidāmas karstas diskusijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē