Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Agešins: Jautājums jārisina profesionāļiem, ne politiķiem

Jautājums par to vai turpmāk bērniem bērnudārzos jāmācās tikai latviešu valodā, ir jāatstāj profesionāļu, ne politiķu ziņā, uzskata Saskaņas centra (SC) deputāts Valērijs Agešins.

"Šādi lēmumi jāpieņem cilvēkiem, kuri strādā izglītības sistēmā, nevis politiķiem, kuri bārstās ar priekšvēlēšanu saukļiem. Tas var izdarīt kaitējumu sabiedrības saliedētībai. Jau šobrīd ir iespēja nodrošināt bērnam apmeklēt bērnudārzus tikai latviešu valodā. Nav pieļaujama politiska iejaukšanās," norādīja V.Agešins.

SC deputātam radies priekšstats, ka Latvijā gandrīz ikviens ir speciālists divās jomās -  izglītībā un hokejā. V.Agešins ir pārliecināts, ka šāda veida ideju realizācija var tikai kaitēt sabiedrībai.

"Saskaņā ar 2004.gada lēmumu, izglītības reforma darbojas, skolu beidzēji brīvi pārvalda latviešu valodu, brīvi integrējas, stājas Latvijas augstskolās. Zinu, ka profesionāļu - izglītības iestāžu darbinieku viedokļi šajā jautājumā ir piesardzīgāki. Ņemot vērā, ka šis ir sensitīvs jautājums, nevar demokrātiskā valstī ar varu kaut ko likt  darīt bērnu vecākiem. Tas ir nepieņemami. Šādi paziņojumi ir neprofesionāli un kaitīgi," rezumēja V.Agešins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bažas par drošību un turību

Latvijas iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi ir zema. To atklāj Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja Eurostat pētījums, kas attiecas uz ES dalībvalstīm 2023. gadā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē