Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Aicina publiskot naidu kurinošu komentāru IP adreses

Latvijā nepieciešams veikt likumu grozījumus, lai valsts iestādes varētu publisko IP adreses, no kurām veikti naidu kurinoši un valstiski naidīgi komentāru ieraksti interneta vidē, uzskata Saeimas deputāts, biedrības Brīvie demokrāti valdes loceklis Jānis Upenieks."Atklāta naida kurināšana publiskajā telpā ir nepieļaujama.

Daži no šiem komentāriem ne vien ir aizskaroši, bet pat klaji pretvalstiski. Publicējot šo komentāru IP adreses un vietas, no kurām ieraksti veikti, būs iespējams cīnīties ar šiem "varoņiem","pārliecināts ir J. Upenieks. Viņš uzskata, ka šo komentāru autoru visatļautība un bravūra tikai pieaug, jo viņiem ir pārliecība, ka internets ir anonīms, un slēpjoties aiz neredzama plīvura, viņi var atļauties visu.Kā skaidro deputāts, viņa mērķis nav aicināt ierobežot komentāru iespējas Latvijas interneta vidē kopumā, taču ņemot vērā to, ka ziņas, tai skaitā arī internetā publicētās, ir galvenais sabiedrības informācijas avots, kas veido kopējo sabiedrisko domu un viedokli gan par valsti kopumā, gan par tajā notiekošo un daudzi no ziņu lasītājiem iepazīstas arī ar publikācijām pievienotajiem komentāriem, viņaprāt, šajos komentāros nevajadzētu būt atklātai naida kurināšanai, vai arī ja tāda tur parādās, to rakstītājiem ir jāapzinās sekas, ar kurām viņiem būtu jārēķinās."Lasot komentārus interneta vidē, sevišķi krievu valodā rakstošajos portālos, pārņem neomulīga sajūta, jo apzinies, ka šie cilvēki, visticamāk, ir Latvijas iedzīvotāji," norāda J. Upenieks. Viņš piekrīt, ka internets ir brīvas izpausmes vide, tomēr, viņaprāt, "nevajag pārkāpt veselā saprāta un cieņas normas pret savu valsti un līdzcilvēkiem". Deputāts iecerējis jau tuvākajā laikā šo jautājumu rosināt izskatīt gan Saeimā, gan biedrībā Brīvie demokrāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē