Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Apinis: Jāpanāk veselības mācības atjaunošana skolās

Trešdien Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas sēdē Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis un Latvijas Ģimenes plānošanas un seksuālās veselības asociācijas Papardes zieds valdes priekšsēdētāja Iveta Ķelle iesniedza pieprasījumu komisijas priekšsēdētājai Inai Druvietei un ministram Robertam Ķīlim.

Latvijas Ārstu biedrība un asociācija Papardes zieds pieprasa sasaukt Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas sēdi par veselības apmācību skolēniem un skolēnu veselības jautājumiem. Gandrīz gada laikā, kopš Izglītības ministriju vada Roberts Ķīlis, veselības profesionāļiem nav bijusi iespēja par šo jautājumu runāt Izglītības ministrijas augstākajā līmenī. 

Izglītības ministrs vienmēr atradis iespēju šajās sarunās nepiedalīties, ne reizi nav atbildējis uz veselības profesionāļu vēstulēm un iesniegumiem. Izglītības ministrs pat nav atļāvies iesaistīties diskusijā, nav iedziļinājies problēmā, bet atļāvies nepiedienīgus izteikumus par veselības apmācību. 

Skolēnu veselības izglītotību neveicina arī Izglītības ministra uzkrītoši draudzīgā attieksme pret smēķēšanu un alkohola lietošanu.

Šobrīd veselības mācība skolās netiek mācīta, veselības jautājumi integrēti citās sfērās un veselības jautājumu izglītība ir  ļoti nekvalitatīva. No veselības mācīšanas praktiski izslēgti 38 000 jauniešu, kas mācās profesionāli tehniskās skolās, veselība praktiski netiek mācīta vidusskolu līmenī, kaut tieši 10.–12. klašu audzēkņi ir topošās māmiņas un tēvi. Valdības deklarācijā iekļauta veselības mācības atjaunošana, par to strikti iestājas Veselības ministrija un veselības aprūpes profesionālās organizācijas.

Latvijas Ārstu biedrība un asociācija Papardes zieds uzskata, ka Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas sēde ir iespēja uzsākt diskusiju par veselības apmācību skolēniem, sākotnēji uzlabojot pašreizējo apmācības procesu, bet vēlāk atjaunojot veselības mācību atsevišķās pamatskolas un vidusskolas klasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē