Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Aptauja: 59% neatbalsta neveselīgās pārtikas nodokli

Lielākā daļa jeb 59% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem neatbalsta atsevišķu neveselīgo pārtikas produktu grupu aplikšanu ar akcīzes nodokli. 22% aptaujāto norāda, ka drīzāk neatbalsta šādu lēmumu, bet 37% tā dēvēto "tauku nodokli" nevēlas noteikti, liecina pētījumu aģentūras TNS un telekompānijas LNT augusta beigās veikta pētījuma rezultāti.

Salīdzinoši biežāk šādas iespējamās nodokļi izmaiņas neatbalsta cittautieši un nepilsoņi.Savukārt aptuveni trešā daļa jeb 35% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju nodokļa ieviešanu neveselīgiem pārtikas produktiem atbalsta. Salīdzinoši biežāk starp šādu atbildi sniegušajiem ir sievietes, latvieši un respondenti ar salīdzinoši augstiem mēneša ienākumiem.Tikmēr 6% aptaujāto nav konkrētas atbildes uz šo jautājumu.Jau vēstīts, ka Veselības ministrija nākusi klajā ar ierosinājumu no nākamā gada ar akcīzes nodokli aplikt atsevišķas neveselīgo pārtikas produktu grupas, piemēram, desas un gaļas izstrādājumus, palmu eļļu, cūku taukus un speķi, kartupeļu čipsus, kā arī saldinātos bezalkoholiskos dzērienus un enerģijas dzērienus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē