Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Asociācija: Pēc nodokļu izmaiņām degvielas tirgus Latvijā kļūs mazāk konkurētspējīgs

Nākamgad, kad līdz ar akcīzes nodokļa izmaiņām Latvijā kāps degvielas cenas, šis tirgus mūsu valstī kļūs mazāk konkurētspējīgs un zaudēs ieguvumus no tagadējās situācijas, piektdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas padomes priekšsēdētājs Ojārs Karčevskis.

Viņaprāt, akcīzes nodokļa izmaiņām vajadzētu būt sinhronām Baltijas valstīs un Polijā. Piemēram, pašlaik Latvijas, salīdzinot ar pārējām Baltijas valstīm, ir labā situācijā. Igaunijā saistībā ar būtiski lielāku akcīzes nodokli, piemēram, dīzeļdegvielai litrs šīs degvielas maksā par apmēram 20 centiem vairāk. Latvijā, esot zemākai cenai, līdz ar labāku apgrozījumu ieguvums ir ap 20 miljoniem gadā, vērtēja Karčevskis. Savukārt Lietuvā akcīzes nodoklis degvielai esot līdzīgs kā Latvijā.

Savukārt līdz ar nodokļu izmaiņām nākamgad paredzams, ka daudzi Latvijas iedzīvotāji izmantos izdevību degvielu iegādāties Lietuvā, kur tā būs lētāka, un degvielas tirgus Latvijā kritīsies.

Lai novērstu šāda veida straujas svārstības, akcīzes nodokļa izmaiņām Baltijā un Polijā vajadzētu būt sinhronām.

Top komentāri

vecis
v
štrunts par degvielas tirgu- MAIZE kļūs dārgāka...
Neslāvs
N
Nez ar ko Latvijas degvielas tirgus grasās konkurēt ? To mūžigo gaušanos par kravas auto uzpildīšanos citviet var pārtraukt pilnībā slēdzot robežu ar rašistisko krieviju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē