Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Bendiks: Likumpārkāpumu izvērtēšana var kļūt par asu ieroci izvērtētāju rokās

Es nevaru spriest par Likuma par priekšvēlēšanu aģitācijas piemērošanu no juridisko tehnoloģiju viedokļa, bet juridisko personu saukšana pie atbildības par piekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpšanu gan ir pret veselo saprātu, sarunā ar portālu Diena.lv sacīja biznesa un komunikāciju konsultants Mārcis Bendiks."Mana iepriekšējos gados uzkrātā pieredze apliecina, ka līdzšinējā priekšvēlēšanu pārkāpumu izvērtēšana mūsu valstī ir bijusi apbrīnojami neobjektīva un savā ziņā pat negodīga" uzskata M. Bendiks.

"Tas ir ass ierocis, kuru, kuru nedrīkst dot latviešu politikas izvērtētāju rokās," viņš brīdina.

Atsaucoties uz līdzšinējo Latvijas politisko vēsturi, šāda jaunā Likuma par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumu izvērtēšana var izvērsties par vienas valdošās grupas teroru pret politiskajiem konkurentiem, uzskata M. Bendiks.

Viņaprāt, vismaz teorētiski pareizāk ir iestāties pret likuma piemērošanu, saucot priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpējus pie kriminālatbildības.  

“Ja attaisnojumu gūst dažu desmitu tūkstošu latu nodokļu noblēdīšana, bet nopietna vētra politiķu parindās saceļas tad, kad runa ir, piemēram, par algu pacelšanu līdz minimālajam līmenim Nacionālā simfoniskā orķestra muzikantiem, tad ko te runāt par godīgumu piemērojot likumu jomā, kas saistās ar politiskās varas noturēšanu,” sacīja M. Bendiks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē